Φωτιά στον Βαρνάβα: Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Σε εξέλιξη είναι οι δύο φωτιές που ξέσπασαν νωρίτερα σε Βαρνάβα και Ελευσίνα. Στον Βαρνάβα ενισχύθηκαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης και πλέον επιχειρούν 67 πυροσβέστες με πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων, (ΜΕΤΠΕ), πέντε ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα είναι συντονιστικό και επτά αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev-200.

Παράλληλα μεταβαίνουν στο μέτωπο της πυρκαγιάς και άλλοι 11 πυροσβέστες με 5 οχήματα από την Πυροσβεστική Διοίκηση Στερεάς Ελλάδας, ενώ συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ. Η πυρκαγιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, καίει δασική έκταση με πουρνάρια και πεύκα, νότια του χωριού, όπου υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια, τα οποία δεν κινδυνεύουν από τη φωτιά, καθώς ο άνεμος φυσάει προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Στο μεταξύ, στην Ελευσίνα η πυρκαγιά είναι σε ξερά χόρτα στην περιοχή Πάτημα, ανάμεσα σε εργοστάσια, τα οποία όμως, σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν κινδυνεύουν. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 39 πυροσβέστες με 12 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ