Πώς οι εμβολιασμοί ανέβασαν την ερωτική διάθεση Ελλήνων και Κυπρίων – Τι έδειξε έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου

Το εμβόλιο έφερε και σεξουαλική ανάταση… Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου που δείχνει ότι οι μαζικοί εμβολιασμοί έχουν επηρεάσει θετικά την ερωτική διάθεση, όπως δηλώνουν 4 στους 10 συμμετέχοντες σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Η έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου έγινε τον περασμένο Ιούνιο μέσω διαδικτυακών ερωτηματολογίων. Συμμετείχαν 2.000 άτομα από την Ελλάδα και 600 από την Κύπρο ηλικίας 18 έως 65 ετών. Και τα αποτελέσματα έδειξαν πως το 66% των ερωτηθέντων από την Κύπρο, αλλά και το 63% των συμμετεχόντων στην έρευνα από την Ελλάδα πιστεύουν πως το φετινό καλοκαίρι θα είναι περίοδος σεξουαλικού “ξεσπάσματος”. Επί του θέματος, μάλιστα, τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος του Ανδρoλογικού Ινστιτούτου, δόκτωρ Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, ο οποίος ανέφερε ότι «τα αποτελέσματα καταγράφουν την εικόνα της πραγματικότητας πριν την εκ νέου αύξηση των κρουσμάτων και την έντονη διαμάχη των υπέρμαχων και των ενάντιων των εμβολιασμών, καθώς είναι πιθανό ότι μια έρευνα αυτή την στιγμή ίσως κατέγραφε διαφορετικά αποτελέσματα».

«Η αρχική έμπνευση για το κύριο ερώτημα της έρευνας προήλθε από την πρόβλεψη του καθηγητή Νικόλα Χρηστάκη ότι μετά το τέλος της πανδημίας θα επέλθει περίοδος όπου τα ήθη των πολιτών θα αλλάξουν και θα παρουσιάσουν τάση προς «ακολασία» και απληστία, όπως η περίοδος της πανδημίας έστρεψε τους ανθρώπους στη μεταφυσική σκέψη και τη θρησκεία. Οι οδηγίες των φορέων δημόσιας υγείας, χωρίς να ονομάζουν ως επικίνδυνο το ερωτικό παιχνίδι, το φωτογράφιζαν σαν πιθανή αιτία διασποράς – και ορθώς έπραξαν καθώς η εγγύτητα και οι ανταλλαγές σωματικών υγρών μπορούν κάλλιστα να μεταδώσουν τον SARS-CoV-2. Το εμβόλιο ξανάφερε στη πραγματική ζωή τον αυθορμητισμό που χρειάζεται ο Έρως και αυτό φαίνεται και στα αποτελέσματα της έρευνας», συμπλήρωσε ο κ. Κωνσταντινίδης.

«Το εμβόλιο φαίνεται να νίκησε κατά κράτος το φόβο που κυριάρχησε σε όλες τις κοινωνίες, που ως μόνη άμυνα είχαν τους υποχρεωτικούς εγκλεισμούς και τα μέτρα κοινωνικής αποστασίοποιησης. Αυτά κατέληγαν πάντα στην αποφυγή συγχρωτισμών (φιλιά, χάδια, χειραψίες) και φυσικά είχαν σαν συνέπεια και την αποφυγή της τρυφερότητας που προηγείται του έρωτα», είπε από την πλευρά του ο χειρουργός Ουρολόγος-Ανδρολόγος, δόκτωρ Χρήστος Φλιάτουρας.

Δείτε τα αποτελέσματα της διαδικτυακής έρευνας:

Με πληροφορίες από το Star

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ