Κορονοϊός: 14 τα κρούσματα στο πλοίο που έφτασε από την Ίο – Τι λέει ο δήμαρχος Ραφήνας

Συναγερμός σήμανε την Τετάρτη το βράδυ στο λιμάνι της Ραφήνας καθώς έφτασαν από την Ίο 70 άτομα, νεαρής ηλικίας, ύποπτα κρούσματα κορονοϊού. Τα συγκεκριμένα άτομα υποβλήθηκαν σε rapid test από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Το πλοίο που κατέπλευσε στο λιμάνι της Ραφήνας στις 20:32 με 369 επιβάτες και 28 άτομα πλήρωμα, πραγματοποιούσε το δρομολόγιο από Θήρα, Ιο, Πάρο, Νάξο, Μύκονο, Τήνο. Σήμερα το Super Express απολυμάνθηκε από ειδικό συνεργείο και αναχώρησε για το καθιερωμένο δρομολόγιό του στις 08:05, αντί στις 07:05 που ήταν προγραμματισμένο. Ο φόβος και η ανησυχία για δεκάδες κρούσματα ήταν μεγάλος.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια ο οποίος επιβεβαίωσε το περιστατικό, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα από την Ίο ανέρχονται σε 14, με μέσο όρο ηλικίας τα 17 έτη, γεγονός που – όπως τόνισε- αναδεικνύει τη σημασία της μάσκας, των εμβολίων και τήρησης των υγειονομικών μέτρων.

Ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου, Βαγγέλης Μπουρνούς μιλώντας στον RealFm 97,8, τόνισε ότι “όταν ήρθε το βράδυ το Super Express είχαν ειδοποιηθεί τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, ώστε να κάνουν τους ελέγχους στους 70 νέους που είχαν απομονωμένους στο πλοίο και οι οποίοι είχαν συμμετάσχει σε ένα κορονοπάρτι. Τους επετράπη να ταξιδέψουν, ενώ κάποιοι που είχαν εμφανή συμπτώματα της νόσους, έμειναν πίσω στο νησί. Όσοι έφτασαν στη Ραφήνα πέρασαν από έλεγχο και βρέθηκαν κάποιοι θετικοί. Τους δόθηκαν οι απαραίτητες συστάσεις και πήγαν σπίτι τους για καραντίνα”.

Όπως είπε ο ίδιος, “ήταν ευτυχής συγκυρία που τους ειδοποίησαν και μετέβησαν κλιμάκια του ΕΟΔΥ στο σημείο για ελέγχους. Είναι σημαντικό το ότι η κατάσταση έγινε αντιληπτή από το νησί. Ο δειγματοληπτικός έλεγχος θα έπρεπε να γίνεται σε κάθε άφιξη. Πολλοί φεύγουν με πιστοποιητικό αλλά γυρνούν πίσω και μέσα στη μεγάλη πύκνωση του πληθυσμού στην Αττική είναι πολύ εύκολο εάν κάποιος είναι μολυσμένος να μεταδοθεί. Πολύ φοβάμαι ότι τα πράγματα πολύ σύντομα θα είναι ανεξέλεγκτα καθώς η πληθυσμιακή ομάδα των νέων δεν ασχολείται με τον εμβολιασμό. Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Έχουν άλλες προτεραιότητες αυτή τη στιγμή, θεωρούν ότι είναι ατρόμητοι. Έρχονται καραβιές κάθε ημέρα… Τα πράγματα δυσκολεύουν και η μόνη λύση είναι ο εμβολιασμός”.

Σημειώνεται ότι ο κ. Μπουρνούς μιλώντας και στον ΑΝΤ1, υποστήριξε ότι ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων στη Ραφήνα ανερχόταν στα 30, αν και επικαλέστηκε πληροφορίες, καθώς δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις από τον ΕΟΔΥ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ