Εκτός ΜΕΘ ο 16χρονος που τραυματίστηκε όταν έκανε βουτιά στα Φαλάσαρνα – “Θα το πολεμήσω” – ΒΙΝΤΕΟ

Εξιτήριο από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου πήρε το μεσημέρι της Τετάρτης, ο 16χρονος Νικόλας, ο οποίος στις 4 Ιουλίου τραυματίστηκε σοβαρά στην αυχενική μοίρα, έπειτα από βουτιά που έκανε στη θάλασσα, στα Φαλάσαρνα Χανίων.

Ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης, μιλώντας στον Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA, ανέφερε ότι ο 16χρονος νοσηλεύεται στην Ορθοπεδική Κλινική του Νοσοκομείου, τονίζοντας πως η γενική του κατάσταση είναι καλή και είναι απύρετος.

«Τα ζωτικά του σημεία είναι καλά και περιμένουμε να δούμε τη νευρολογική του εξέλιξη. Η κάκωση στο νωτιαίο μυελό είναι σοβαρή και θα δούμε τι προβλήματα θα έχει. Είναι νωρίς ακόμη για να κρίνουμε την νευρολογική του κατάσταση, κυρίως των κάτω άκρων αλλά είναι θέμα ημερών» ανέφερε ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ.

«Θα το πολεμήσω»

Ο κ. Χαλκιαδάκης ανέφερε ακόμη ότι κάθε μέρα ο Νικόλας θα παρακολουθείται από τους γιατρούς και θα γίνονται συγκεκριμένες εξετάσεις. «Έχει μπροστά του ένα Γολγοθά. Η κρίσιμη κατάσταση στην οποία ήταν έχει ξεπεραστεί κατά ένα ποσοστό, τώρα περιμένουμε να δούμε ποιες είναι οι νευρολογικές διαταραχές που θα έχει το παιδί. Πάντως έχει μια σοβαρή βλάβη στο νωτιαίο μυελό» ανέφερε.

Ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ πρόσθεσε πως πρόκειται για ένα γεροδεμένο παιδί, το οποίο έχει κουράγιο. «Έχει καλή επαφή, βλέπει ότι έχει πρόβλημα αλλά λέει “εντάξει θα το πολεμήσω” και πρέπει να του δώσουμε όλοι τη συμπαράσταση μας» δήλωσε ο κ. Χαλκιαδάκης.

“Χρειάζεται χρόνο” λένε οι γιατροί

Ο 16χρονος Νικόλας έχει συνεχώς στο πλευρό του τους γονείς του, όμως μέχρι στιγμής δεν έχει αισθανθεί τα κάτω άκρα του. Στα άνω άκρα η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη, καθώς υπάρχει κινητικότητα και αισθητικότητα.

Οι γιατροί είναι επιφυλακτικοί, τονίζοντας ότι θα πρέπει να περάσει χρόνος μετά το δύσκολο χειρουργείο που έγινε και να διαπιστώσουν το μέγεθος του προβλήματος στα κάτω άκρα του 16χρονου.

Με πληροφορίες από ekriti.gr, creta24.gr, MEGA

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ