Ζημιές σε ένα σπίτι από την πυρκαγιά στα Μέθανα – Παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Σε συναγερμό τέθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην τοπική κοινότητα Κυψέλης, του δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων, το μεσημέρι της Κυριακής. Καθώς οι φλόγες κατευθύνονταν προς τον οικισμό της Κυψέλης, η Πυροσβεστική εισηγήθηκε την προληπτική εκκένωσή του, όπως και έγινε. Η φωτιά μπήκε στα πρώτα σπίτια του χωριού και προκάλεσε ζημιές σε μία κατοικία, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση. Αυτή τη στιγμή, πάντως, η εικόνα από την πυρκαγιά φαίνεται να είναι καλύτερη και σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, ωστόσο, παραμένουν ισχυρές δυνάμεις στο σημείο υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων.

Τι είπε ο δήμαρχος

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Τροιζηνίας Μεθάνων Σπύρος Πολλάλης μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και ανέφερε ότι η φωτιά ξεκίνησε από τον δημόσιο δρόμο και όχι από δασική περιοχή. Λόγω του ανέμου, όπως είπε, η πυρκαγιά επεκτάθηκε προς το βουνό. “Ευτυχώς προς το παρόν δεν υπάρχουν ανθρώπινες απώλειες, ενώ ένα σπίτι καίγεται”, ενημέρωσε ο δήμαρχος.

Στη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ρίχτηκαν 56 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 21 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποίησαν ρίψεις νερού δύο αεροσκάφη (CL) και δύο ελικόπτερα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ