Νέα στοιχεία για την “κλοπή του αιώνα”: Εδώ έκρυβε τους κλεμμένους πίνακες ο 49χρονος – ΒΙΝΤΕΟ

Νέες σοκαριστικές πληροφορίες για τον 49χρονο ελαιοχρωματιστή «artfreak» και τη συμμετοχή του σε εντυπωσιακές κλοπές και πωλήσεις, πέραν από την “κλοπή του αιώνα“στην Εθνική Πινακοθήκη, αποκάλυψε ο κορυφαίος ντετέκτιβ της Τέχνης, Άρθουρ Μπραντ.

Ο κορυφαίος ερευνητής δημοσίευσε στα social media φωτογραφίες ντοκουμέντα από την κρυψώνα 49χρονου ελαιοχρωματιστή. Σύμφωνα με τον Άρθουρ Μπραντ, στο διαμέρισμα στην Κερατέα, στον καφέ τοίχο, ο 49χρονος έκρυβε με γυψοσανίδα τους πίνακες του Μοντριαν και του Πικάσο, που άρπαξε από την Εθνική Πινακοθήκη. Στη μία από τις φωτογραφίες διακρίνονται καλά συσκευασμένα δέματα, τα οποία σύμφωνα με τον ερευνητή κρύβουν τους πίνακες.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο Άρθουρ Μπραντ, ο 49χρονος ετοιμαζόταν να στείλει τους πίνακες στην Ολλανδία, αλλά δεν πρόλαβε. Η τελευταία προσπάθεια του 49χρονου να πουλήσει τον Πικάσο έγινε πρόσφατα με ενδιαφερόμενο στην Γερμανία, αλλά η πώληση απέτυχε.

Ο κορυφαίος ντετέκτιβ της Τέχνης υποστηρίζει ότι ο «artfreak» είχε ακόμη δύο πίνακες στην κατοχή του. Έναν Πικάσο και έναν Μονέ που εκλάπησαν από το Ρότερνταμ το 2012.

«Πρώτα από’ όλα πρέπει να παραδεχθώ ότι ο … είναι ένας πανέξυπνος τύπος. Έκανε την τέλεια δουλειά, την τέλεια ληστεία», δήλωσε ο κορυφαίος ντετέκτιβ της Τέχνης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Star.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ