Σε προχωρημένη σήψη η σορός της 29χρονης Γαλλίδας – Το άδειο μπουκάλι νερό και το σενάριο περί εξάντλησης

Φως στο μυστήριο του θανάτου της Βιολέτ Γκιγκανό αναμένεται να ρίξει η νεκροψία-νεκροτομή, που θα διενεργηθεί τις επόμενες ώρες στη σορό της 29χρονης. Η Γαλλίδα τουρίστρια εντοπίστηκε νεκρή στο Ακρωτήριο Χανίων, το μεσημέρι της Πέμπτης, και η είδηση βύθισε στο πένθος τους δικούς της ανθρώπους, που την αναζητούσαν από τις 24 Ιουνίου, όταν και επικοινώνησε τελευταία φορά μαζί τους. Την 29χρονη εντόπισαν νεκρή οι άνδρες της Ασφάλειας Χανίων, οι οποίοι αξιοποιώντας τις δυνατότητες που δίνει η τεχνολογία ακολούθησαν το στίγμα του κινητού της τηλεφώνου, μέχρι κάποιο σημείο, και στη συνέχεια “χτένισαν” την περιοχή. Δυστυχώς, λίγο μετά βρήκαν νεκρή την Βιολέτ, περίπου 300 μέτρα μακριά από το ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4 που οδηγεί από το Ελαφονήσι στην Παλαιόχωρα.

Το κινητό και το άδειο μπουκάλι νερό

Το σημείο απέχει μόλις ένα χιλιόμετρο από εκεί όπου είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό της, στην παραλία του Κριού. Δίπλα στην 29χρονη ήταν το κινητό της τηλέφωνο, κλειστό, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων μέσα στο σακίδιό της υπήρχε ένα άδειο μπουκάλι νερού του μισού λίτρου. Στο σημείο έσπευσε ο ιατροδικαστής Ρεθύμνου για τις πρώτες εκτιμήσεις σχετικά με τις συνθήκες θανάτου της 29χρονης.

Το σενάριο

Πληροφορίες του Creta24, αναφέρουν ότι η Βιολέτ ήταν πεσμένη ανάσκελα και από την πρώτη εικόνα δεν φαίνεται να έχει χτυπήματα. Η σορός ήταν σε προχωρημένη σήψη και εκτιμάται ότι ο θάνατός της επήλθε την ημέρα που χάθηκαν τα ίχνη της, δηλαδή στις 24 Ιουνίου. Τα μέχρι τώρα ευρήματα, κάνουν τις αρχές να εκτιμούν ότι πιθανόν η Γαλλίδα τουρίστρια προσπάθησε να “κόψει” δρόμο, ώστε να φτάσει πιο γρήγορα στο τέλος του μονοπατιού, που θα οδηγούσε στο αυτοκίνητό της. Ενδεχομένως η 29χρονη χάθηκε, καθώς εντοπίστηκε μερικές εκατοντάδες μέτρα εκτός του μονοπατιού Ε4, και λιποθύμησε λόγω εξάντλησης και της ζέστης, με αποτέλεσμα να επέλθει το μοιραίο. Ωστόσο, τις απαντήσεις για τις ακριβείς συνθήκες θανάτου της γυναίκας αναμένεται να δώσει η νεκροψία-νεκροτομή.

Λάτρης της πεζοπορίας

Η Βιολέτ Γκιγκανό είχε σχεδιάσει να επισκεφτεί τα πιο όμορφα μέρη στα Χανιά και είχε κλείσει δωμάτιο σε δύο ξενοδοχειακές μονάδες, σε Παλαιόχωρα και Καστέλι. Επρόκειτο να επιστρέψει στην πατρίδα της στις 28 Ιουνίου, όταν και θα την παραλάμβανε από το αεροδρόμιο μία φίλη της.

Η 29χρονη Βιολέτ συνήθιζε να ταξιδεύει μόνη σε διάφορες χώρες και κυρίως να εξερευνά τους τόπους που επισκεπτόταν, κάνοντας πεζοπορίες. Το καλοκαίρι του 2020, μόλις χαλάρωσαν τα μέτρα κατά του κορονοϊού, ταξίδεψε σχεδόν σε ολόκληρη την Ιταλία, ενώ φέτος είχε επιλέξει την Κρήτη για τις διακοπές της.

Πηγή: ΕΡΤ, cretapost.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ