Αγρινίο: Ξέσπασαν κατά του ιερέα που κατηγορείται για βιασμό ανηλίκων – Συγκέντρωση στα δικαστήρια

Την οργή της τοπικής κοινωνίας του Αγρινίου έχει προκαλέσει η υπόθεση του ιερέα, ο οποίος κατηγορείται για τον βιασμό δύο κοριτσιών, το 2007, όταν αυτές ήταν ανήλικες. Ο ιερέας, σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί δίωξη, επρόκειτο να απολογηθεί σήμερα και στο Δικαστικό Μέγαρο του Αγρινίου είχαν συγκεντρωθεί πολίτες προκειμένου να διαμαρτυρηθούν.

Τις προηγούμενες ημέρες είχε κοινοποιηθεί στο facebook ένα μήνυμα-κάλεσμα για τη σημερινή συγκέντρωση, με αίτημα την προφυλάκιση του 49χρονου. Από την περασμένη Πέμπτη, ο ιερέας έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα από τη Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας με απόφαση του Μητροπολίτη κ. Κοσμά.

Φίλοι, γνωστοί, συγγενείς και συμμαθητές των φερόμενων θυμάτων του ιερέα συγκεντρώθηκαν στα δικαστήρια και κρατούσαν πανό που έγραφε: «Ο “πατερούλης” δεν σας αγαπούσε, σας βίαζε! Μην φοβάστε, μιλήστε! Καμία ανοχή στον βιασμό παιδιών».

Ο 49χρονος εισήλθε στο Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου από την πλαϊνή είσοδο, ώστε να αποφευχθεί η επαφή του με το συγκεντρωμένο πλήθος. Ωστόσο η άφιξή του στον χώρο έγινε αντιληπτή από τους συγκεντρωμένους, που ξέσπασαν εναντίον του, με ύβρεις.

Οι δύο νεαρές σήμερα γυναίκες, ηλικίας 27 και 22 ετών, καταγγέλλουν ότι κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από τον ιερέα το 2007, όταν ήταν 13 και 8 ετών αντίστοιχα. Την περασμένη Τετάρτη και αφού είχαν προηγηθεί οι καταγγελίες, έγινε έλεγχος στο σπίτι του ιερέα, όπου σύμφωνα με το karvasaras.gr εντοπίστηκαν στον υπολογιστή του φωτογραφίες με γυμνά σημεία του σώματος ανηλίκων. Ο υπολογιστής και ένα τάμπλετ κατασχέθηκαν, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για βιασμό ανηλίκων και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

«Δεν υπάρχει ίχνος παιδικής πορνογραφίας» λέει ο δικηγόρος του ιερέα

Ο δικηγόρος του ιερέας, μιλώντας στους δημοσιογράφους ανέφερε πως «δεν υπάρχει ίχνος παιδικής πορνογραφίας! Είναι στη φαντασία αυτών των οποίων κατασκεύασαν την ουσία της υποθέσεως».

Ο Δημήτρης Νικάκης άφησε αιχμές κατά αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ισχυριζόμενος ότι «η διαδικασία η οποία διενεργήθηκε εις βάρος του ιερέως είναι άκυρη και η ασκηθείσα ποινική δίωξη σε συνέχεια των προανακριτικών ενεργειών του Τμήματος Ασφαλείας Αγρινίου, είναι και αυτή επίσης άκυρη και απαράδεκτη».

Σημειώνεται ότι από την πλευρά της υπεράσπισης του ιερέα υποβλήθηκε αίτηση ακύρωσης της προδικασίας λόγω «έλλειψης των προϋποθέσεων για την αυτόφωρη διαδικασία». Αυτό σημαίνει ότι αν η αίτηση γίνει δεκτή έως αύριο από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αγρινίου, ο ιερέας θα αφεθεί ελεύθερος, αφού η αυτόφωρη διαδικασία υφίσταται λόγω του αδικήματος της παιδικής πορνογραφίας και όχι των υπόλοιπων κατηγοριών που αντιμετωπίζει για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων, έπειτα από τις καταγγελίες των δύο νεαρών σήμερα γυναικών. Σε περίπτωση όμως που η αίτηση δεν γίνει δεκτή, ο ιερέας θα απολογηθεί στην Ανακρίτρια Αγρινίου αύριο στις 10:00 το πρωί.

Πηγή: karvasaras.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ