Κορονοϊός: “Απειλή” για έξαρση της πανδημίας η μετάλλαξη “Δέλτα” – Τι δηλώνει ο διδάκτωρ Μοριακής Βιολογίας Ιωάννης Πρασσάς

Έξαρση της πανδημίας μετά τον Αύγουστο λόγω της μετάλλαξης “Δέλτα” δείχνουν τα μαθηματικά μοντέλα των ειδικών. «Με το που θα αρχίσει να κρυώνει ξανά ο καιρός, με το που θα αρχίσουν να ξαναγεμίζουν οι πόλεις, με το που θα αρχίσουμε να μαζευόμαστε ξανά σε εσωτερικούς χώρους, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ξαναζήσουμε μία έξαρση. Αλλά είναι βέβαιο ότι το επόμενο κύμα δεν θα μας βρει όλους στην ίδια βάρκα», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο διδάκτωρ Μοριακής Βιολογίας και ερευνητής στο Mount Sinai Hospital, Ιωάννης Πρασσάς.

Τα περισσότερα κρούσματα της ινδικής μετάλλαξης στην Ελλάδα, εμφανίζονται στην Κρήτη. Θα αυξηθεί η επιδημιολογική και εργαστηριακή επιτήρηση, ενώ από τους υπεύθυνους τονίζεται η ανάγκη να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός. «Εμβολιαζόμαστε και αφήνουμε τους επιστήμονες να αγχώνονται για τις μεταλλάξεις», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Πρασσάς.

Οι υγειονομικές υπηρεσίες, σύμφωνα με πληροφορίες, θέλουν μέσα στις επόμενες 60 ημέρες να επιτευχθεί το “τείχος ανοσίας” ενώ ξεκαθαρίζουν ότι όπου υπάρξει ανάγκη, θα επιβληθούν τοπικά lockdown.

Και αυτά τη στιγμή που μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθούν από την Κυβέρνηση οι διευκολύνσεις για όσους θα έχουν εμβολιαστεί. Ανάμεσα σε αυτές – σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1 – είναι η ελεύθερη πρόσβαση σε κλειστούς δημόσιους χώρους, ενώ θα μπορούν να ταξιδεύουν ή να παραβρίσκονται σε ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, χωρίς την υποχρέωση να υποβάλλονται σε τεστ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ