Γλυκά Νερά: Τη Δευτέρα η απόφαση για την επιμέλεια της μικρής Λυδίας – “Καθυστερημένη η συγγνώμη του συζυγοκτόνου”

Στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο μίλησε ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν, Θανάσης Χαρμάνης, αναφορικά με το θέμα της επιμέλειας της μικρής Λυδίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, η απόφαση αναμένεται τη Δευτέρα. “Θα πρέπει να φροντίσουμε ώστε αυτό το παιδί να μη γίνει το τρίτο θύμα αυτής της ιστορίας. Η Εισαγγελέας ολοκλήρωσε σε χρόνο ρεκόρ τις κοινωνικές έρευνες και όπως πιθανολογείται τη Δευτέρα το πρωί θα έχουμε τη διάταξη με την οποία θα καθορίζεται προσωρινά η επιμέλεια της Λυδίας. Θα πρέπει στη συνέχεια να υποβληθεί και αίτηση στο μονομελές πρωτοδικείο, που υπολογίζεται να εκδικαστεί τον Σεπτέμβριο, με την οποία το δικαστήριο θα αποφασίσει για την οριστική επιμέλεια της Λυδίας”, εξήγησε ο κ. Χαρμάνης περιγράφοντας τη διαδικασία.

“Το θέμα μας είναι το συμφέρον του παιδιού. Η Αλόννησος είναι ένα πανέμορφο νησί και είναι ένα περιβάλλον που θα αγκαλιάσει το παιδί. Τόσο τη μητέρα της Καρολάιν, όσο και την ίδια την 20χρονη, όλο το νησί τη λάτρευε”, είπε ο κ. Χαρμάνης αναφερόμενος στους λόγους για τους οποίους η οικογένεια της Καρολάιν ζητεί την αποκλειστική επιμέλεια της μικρής Λυδίας.

“Έχω πληροφορηθεί ότι είναι εξαιρετικοί άνθρωποι. Αλλά εδώ δεν σκιαγραφούμε χαρακτήρες, μοναδικός γνώμονας είναι το συμφέρον του παιδιού. Στην Αθήνα αυτό το παιδί θα είναι το παιδί του φονιά στο σχολείο. Στην Αλόννησο θα είναι η κορούλα της Καρολάιν. Έχει μεγάλη διαφορά αυτό”, τόνισε ο κ. Χαρμάνης, αναφερόμενος στους γονείς του συζυγοκτόνου των Γλυκών Νερών.

«Καθυστερημένη η συγγνώμη»

“Η συγγνώμη του συζυγοκτόνου είναι πολύ καθυστερημένη. Είχε λήξει η προθεσμία για τη συγγνώμη. Αφού ισχυρίζεται ότι ήταν σε εν βρασμώ ψυχικής ορμής, η συγγνώμη έπρεπε να ήταν τις αμέσως επόμενες ώρες. Οι δράστες αυτών των αδικημάτων , υπό το καθεστώς του βρασμού ψυχικής ορμής, αντιλαμβάνονται σε πολύ λίγη ώρα και όχι σε 37 ημέρες τι έκαναν” είπε ο κ . Χαρμάνης.

“Η διάταξη της κ. Εισαγγελέως για τη μικρή θα είναι απολύτως σεβαστή από όλους. Ουδέποτε η μητέρα της Καρολάιν ήθελε ή θέλει να αποκόψει την επικοινωνία του παιδιού με τον άλλο παππού και τη γιαγιά του. Για την ψυχική ισορροπία του παιδιού, οι άλλοι παππούδες που διατηρούν και σπίτι στην Αλόννησο καλό θα είναι, αν τελικά δοθεί η επιμέλεια στην μητέρα της Καρολάιν, να το επισκέπτονται συχνά”, κατέληξε ο κ. Χαρμάνης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ