Λοιμωξιολόγοι: Τι εισηγούνται για μάσκες, απαγόρευση κυκλοφορίας, self test και εστίαση

Συνεδριάζει από το πρωί η επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, με αντικείμενο την εκτίμηση της επιδημιολογικής εικόνας και την άρση κι άλλων περιοριστικών μέτρων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ειδικοί εισηγούνται να αρθεί το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, σε σημεία όπου δεν υπάρχει συνωστισμός. Πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης των ειδικών.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι λοιμωξιολόγοι ανάβουν το “πράσινο φως” ώστε να αρθεί το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας και της υποχρέωσης διενέργειας self test για τους εργαζόμενους που είναι εμβολιασμένοι.

Επιπλέον, φέρονται να εισηγούνται άρση κάποιων περιορισμών και στην εστίαση. Ειδικότερα, λένε “ναι” στο να αυξηθεί σε 10 ο αριθμός των ατόμων που επιτρέπονται ανά τραπέζι, στις δεξιώσεις να επιτρέπονται 300 καλεσμένοι, αλλά και να επιτρέπονται 120 άτομα ανά 1.000 τ.μ. στις οργανωμένες παραλίες. Σε κάθε περίπτωση, οι αποφάσεις της κυβέρνησης αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα το απόγευμα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ