Θεσσαλονίκη – Θάνατος 14χρονης: Τι δήλωσε η δικηγόρος του ιερέα – ΒΙΝΤΕΟ

Η Κική Πακιρτζίδου δικηγόρος του ιερέα που καταγγέλλει ιατρικό λάθος για τον θάνατο του παιδιού του δήλωσε πως μάλλον υπάρχουν και άλλα θύματα από τον ίδιο γιατρό. Ο πατέρας Βησσαρίων Καντούνης, όπως είπε, πήγε σε γνωστό ιατρικό κέντρο την κόρη του, στην οποία θα τοποθετούσε ιδιώτης γιατρός γαστρικό δακτύλιο διότι το κοριτσάκι ήταν παχύσαρκο.

“Υπήρξαν κάποια τηλεφωνήματα στην οικογένεια, και εμφανίστηκαν άνθρωποι ότι υπάρχουν κι άλλα θύματα του συγκεκριμένου γιατρού. Αυτό δεν μπορώ να πω ότι ισχύει, αλλά προθυμοποιήθηκαν να δώσουν στοιχεία και για άλλα περιστατικά” δήλωσε η δικηγόρος.

“Αν αυτό ισχύει, η σημασία της συμπεριφοράς του αποκτά άλλο ενδιαφέρον” πρόσθεσε.

“Ένα θέμα είναι και η ηλικία της άτυχης Γεωργίας” τόνισε.

Τι είχε δηλώσει ο πατέρας της 14χρονης

“Ποιος το περίμενε! Πήγαμε να βοηθήσουμε το παιδί μας και τώρα το θάβουμε, χωρίς λόγο, 14 χρονών!” είπε με σπασμένη φωνή. “Το παιδάκι μας ήταν παχύσαρκο όπως κι άλλα παιδιά. Κι επειδή είδαμε ότι δυσκολεύεται, κοριτσάκι κιόλας, της εφηβείας, ξέρετε, είπαμε “Γωγώ να κάνουμε μια επέμβαση, θες αγάπη μου να ρωτήσουμε;”. “Να κάνουμε μπαμπά κάτι που δεν πονάει πολύ!”. Είπαμε ότι το πιο εύκολο σε αποθεραπεία είναι ο γαστρικός δακτύλιος. Βρήκαμε έναν γιατρό, καλόν μας τον είπαν, καλός γιατρός είναι ο άνθρωπος, δεν λέω. Εξέτασε το παιδί μας, το ζύγισε, το μέτρησε, του λέμε “γίνεται;”, Είναι ακίνδυνο; Επικίνδυνο;” . “Όχι”, λέει, “δυο μέρες μόνο θα πονάει και μετά θα είναι μια χαρά. Θα πίνει μια βδομάδα υγρά, μια βδομάδα σούπες, και θα επιστρέψει στις δραστηριότητές της. Μάλιστα, μας είπε ότι μετά από 12 μέρες θα κάνει και γυμναστική, που σημαίνει ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Το παιδάκι μας το φέραμε σπίτι μας τη δεύτερη μέρα. Ούτε αντιβίωση του έδωσε, μόνο παυσίπονα, αναβράζοντα, και είχε κάνει το παιδάκι μας διάτρηση στομάχου εκεί που μπήκε το δαχτυλίδι, που σημαίνει ιατρικό λάθος. Κι αν ο γιατρός δεν ήθελε να σκοτώσει, που δεν ήθελε να σκοτώσει, το σκότωσε το παιδί μας από το λάθος. Και εμείς τώρα είμαστε με τρία παιδιά και όχι με τέσσερα. Ένα αστέρι, ένα παιδάκι όμορφο” περιέγραψε ο ιερέας την περιπέτεια του παιδιού του. “Δεν αντέχεται αυτό το πράγμα” άρχισε να κλαίει.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ