Ανησυχία στο Ηράκλειο: Δύο παιδιά με συμπτώματα της νόσου Kawasaki

Ανησυχία επικρατεί στο Ηράκλειο Κρήτης για δύο παιδιά, τα οποία εμφάνισαν συμπτώματα που ενδεχομένως σχετίζονται με την νόσο Kawasaki.

Ένα 5χρονο αγόρι, που νοσηλευόταν με κορονοϊό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, εμφάνισε στη συνέχεια επιπλοκές οι οποίες ενδεχομένως να σχετίζονται με τη συγκεκριμένη νόσο.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο ekriti.gr ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης, το αγοράκι που νοσηλεύεται στην Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου, μετά την ανάρρωση του από την Covid 19, εμφάνισε φλεγμονώδη αντίδραση, με τη συμπτωματολογία να παραπέμπει στη νόσο Kawasaki (την οποία έχουν εμφανίσει αρκετά παιδιά που έχουν νοσήσει από κορονοϊό). Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει εξακριβωθεί επίσημα εάν πρόκειται για τη συγκεκριμένη νόσο, καθώς το παιδί υποβάλλεται σε εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται την Τρίτη και την Τετάρτη.

Στο μεταξύ ένα 14χρονο κορίτσι χρειάστηκε να νοσηλευθεί και αυτό στην ίδια κλινική του νοσοκομείου, καθώς εμφάνισε αντίστοιχα συμπτώματα. Η κατάσταση της υγείας της 14χρονης, ευτυχώς βελτιώνεται και ήδη έχει πάρει εξιτήριο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ