Γλυκά Νερά: Ο δολοφόνος που έπαιζε θέατρο – Τι δήλωνε on και off κάμερα ο 32χρονος πιλότος

Ηθοποιός σημαίνει φως, αλλά στην υπόθεση των Γλυκών Νερών o “ηθοποιός παύλα πιλότος» σήμαινε σκοτάδι… Ο 32χρονος πιλότος υποδύθηκε τον σύζυγο που του σκότωσαν τρεις άνδρες τη γυναίκα μέσα στο ίδιο του το σπίτι και τον λήστεψαν. Συγκλόνισε – είναι αλήθεια – το πανελλήνιο. Πολλοί άνδρες μπήκαν στα… παπούτσια του. Πολλές γυναίκες ταυτίστηκαν δικαίως με την Καρολάιν που είχε αφήσει την τελευταία της πνοή μέσα στη μεζονέτα και στις 17 Ιουνίου, ανήμερα του μνημόσυνου της 20χρονης ήρθε η ανατροπή, διότι όπως λένε όλες οι αστυνομικές υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο: “Δεν υπάρχει τέλειο έγκλημα”.

Ο 32χρονος Χαράλαμπος έπαιξε τέλεια τον ρόλο ειδικά στις δηλώσεις που έκανε μπροστά στις κάμερες των τηλεοπτικών συνεργείων, αν και την πρώτη φορά σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως το βλέμμα του. Ήταν το απόγευμα της 11ης Μαΐου, όταν συνοδευόμενος από αστυνομικούς εισήλθε στη μεζονέτα, προκειμένου να πάρει κάποια προσωπικά του αντικείμενα. Παρέμεινε για καμία ώρα και στη συνέχεια αποχώρησε. Εμφανίστηκε συντετριμμένος εκφράζοντας, όμως, τη βεβαιότητα του ότι οι αρχές θα βρουν τους δράστες και θα προχωρήσουν στη σύλληψή τους. «Θα τους πιάσουνε. Η αστυνομία ξέρει να κάνει τη δουλειά της. Τους παρακαλέσαμε να μη μας κάνουν κακό. Να μη συμβεί σε κανέναν άνθρωπο αυτό που πάθαμε εμείς», είχε πει συγκεκριμένα πριν αποχωρήσει από το σημείο.

Στις 13 Μαΐου ο 32χρονος έδωσε άλλη μία παράσταση… Τότε είχε δηλώσει πως «οι αστυνομικοί που διερευνούν την υπόθεση, δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ, τις τρεις τελευταίες ημέρες ήμασταν όλοι μαζί, δουλεύουν όλη τη μέρα όλο το βράδυ οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών. Αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να τους βρει είναι τα παιδιά αυτά. Από το πρωί μέχρι το βράδυ είναι εκεί». Ενώ σε ό,τι αφορά στο 11μηνών μωρό του, είχε πει ότι «η κορούλα μου ευτυχώς δεν έχει χτυπήσει, πήγε στο νοσοκομείο προληπτικά και ευτυχώς είναι καλά».

Στις 14 Μαΐου ήταν η κηδεία της Καρολάιν, όπου ο πιλότος στον επικήδειο που εκφώνησε, ανέφερε: «Μέσα από τη Λυδία θα είναι πάντα μαζί μας. Θα την έχουμε όλοι πάντα στην καρδιά μας. Να είστε καλά, να προσέχετε τους ανθρώπους που σας αγαπάνε, να ζείτε όλες τις στιγμές μαζί τους. Οι δικοί μας άνθρωποι είναι πολύτιμοι και πρέπει να τους έχουμε κοντά. Αντίο αγαπημένη μου Κάρολάιν». Ενώ κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την σκηνή της άφιξης του στην Αλόννησο. Είχε μεταβεί με ελικόπτερο της εταιρείας στην οποία εργαζόταν ως χειριστής. Ήταν ντυμένος στα μαύρα, κρατούσε σφικτά στην αγκαλιά του το βρέφος και το χάιδευε με τρυφερότητα στο κεφάλι, ενώ περιτριγυριζόταν από συγγενείς και φίλους.

Στις 16 Μαΐου ακολουθεί η ανάρτησή του στα social media. Είχε ανεβάσει μία φωτογραφία από τον γάμο του με την Καρολάιν σε θέρετρο της Πορτογαλίας, την οποία συνόδευσε με επτά μόνο λέξεις: «Για πάντα μαζί. Καλό ταξίδι αγάπη μου».

Στις 19 Μαΐου ακολουθούν οι δηλώσεις στο Star το πρωί και στο Mega το απόγευμα. Μιλώντας στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα”, ο 32χρονος είχε αναφέρει: «Δουλεύουμε όλη μέρα με την αστυνομία για την περιγραφή και θα βγάλουν σύντομα εικόνα με μεγάλη ακρίβεια. Είναι πολύ μεγάλη η έρευνα της αστυνομίας κι ακόμη κι εγώ δεν έχω όλες τις λεπτομέρειες».

«Περιμένω κάθε μέρα νέα τους. Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας, όπως και να έχει, να είστε όλοι καλά», είχε υποστηρίξει ακόμη ο σύζυγος της 20χρονης Καρολάιν. Για να σπεύσει το απόγευμα στο Mega να μιλήσει ξανά για την αμέριστη εμπιστοσύνη που έχει στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. για τον χειρισμό της υπόθεσης υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα το πόσο σημαντικό είναι να μην διαρρέονται πληροφορίες που θα μπορούσαν να βλάψουν τις έρευνες ή να παραπλανήσουν τις Αρχές. «Είναι απίστευτη στήριξη που έχω λάβει τις τελευταίες ημέρες. Αναγνωρίζω πόσο πολύ θέλει ο κόσμος να βοηθήσει. Σας ευχαριστώ όλους», δήλωνε ο 32χρονος.

«Η έρευνα συνεχίζεται και είμαι βέβαιος ότι οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους στοιχεία και λεπτομέρειες που χειρίζονται με την απαραίτητη μυστικότητα. Οι πληροφορίες είναι πολλές και αξιολογούνται», σημείωνε και συμπλήρωνε: «Αυτό που ξέρω με βεβαιότητα είναι ότι η αστυνομία έχει ανοίξει πάρα πολλά μέτωπα στη διαδικασία και σε μένα μεταφέρονται αυτά που έχουν αξία».

Μία ημέρα αργότερα εξέφραζε την πεποίθηση πως σύντομα θα βρεθούν οι δράστες της δολοφονίας της συζύγου του. «Θεωρώ ότι είναι θέμα χρόνου ο εντοπισμός των δολοφόνων της γυναίκας μου», δήλωνε και εν συνεχεία υπογράμμιζε ότι «ναι, πιστεύω ότι οι έρευνες οδηγούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Οι αστυνομικοί έχουν κάνει τεράστια έρευνα και τρέχουν κυριολεκτικά 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, για να εξετάσουν και την παραμικρή λεπτομέρεια». Επίσης υποστήριζε ότι «υπάρχουν αξιωματικοί που έχουν μέρες να δουν το σπίτι τους. Αλλά και τα εγκληματολογικά εργαστήρια λειτουργούν με τον ίδιο, αμείωτο ρυθμό. Οι αναλυτές στα εγκληματολογικά, δεν έχουν αφήσει το παραμικρό στοιχείο, χωρίς αναλυτικό έλεγχο».

Και ανήμερα της 21ης Μαΐου και ενώ έχει προκύψει η πληροφορία περί κατάθεσης της “ψυχολόγου”, Ελένης Μυλωνοπούλου, δηλώνει στους δημοσιογράφους πως ό,τι θέλουν, να ρωτήσουν την αστυνομία. «Φυσικά και ήξερα την συγκεκριμένη ψυχολόγο. Πηγαίναμε πάντα μαζί με την γυναίκα μου στο ιατρείο της, μέχρι τα Χριστούγεννα περίπου. Όποια γυναίκα το έχει ζήσει, ξέρει. Είναι δύσκολο και χρειάζεται αγάπη και βοήθεια η μητέρα που το περνάει. Η Καρολάιν ήταν δυνατή και προχώρησε, λίγο με βοήθεια δική μου και της ψυχολόγου και πολύ με τη βοήθεια της κόρης μας», είχε δηλώσει ο 32χρονος προσθέτοντας ότι η κατάθεση αυτή, όπως και ό,τι άλλο έρχεται στο «φως» μέσω της δημοσιογραφικής έρευνας, είναι στοιχεία τα οποία ήδη έχουν εξαντληθεί σε επίπεδο έρευνας, από τους αστυνομικούς. «Ότι ευρήματα ακούτε σαν «είδηση» είναι στοιχεία που υπάρχουν μέρες τώρα», ήταν ακόμη μία τοποθέτηση του προσθέτοντας ότι «αναμοχλεύονται μαζί με άπειρες εικασίες για να μείνει το θέμα στην επιφάνεια και το καταλαβαίνω γιατί έτσι γίνεται πάντα. Με είχαν προειδοποιήσει όλοι ότι μόλις τελειώσουν τα βασικά δεδομένα, προσπαθεί η είδηση να «πιαστεί» από όπου μπορεί, τουλάχιστον μέχρι το θέμα να σταματήσει να «πουλάει». Γι’ αυτό και δεν μου κάνει εντύπωση». Τότε, βέβαια, ήταν και η περίοδος, όπου είχαν προκύψει τα αναπάντητα ερωτήματα για τις συνθήκες υπό τις οποίες δολοφονήθηκε η σύζυγός του. Ισχυριζόταν ότι δεν υφίστανται, καθώς, από την πρώτη στιγμή, είχε δώσει πλήρη και ακριβή εικόνα των όσων διαδραματίστηκαν στη μεζονέτα, το ξημέρωμα της μοιραίας Τρίτης, όταν έγινε το φονικό.

«Ό,τι ερωτήσεις προκύπτουν από το «ρεπορτάζ» τώρα, έχουν απαντηθεί με λεπτομέρειες στην αστυνομία, λίγες ώρες μετά τη ληστεία. Όσον αφορά το εάν υπάρχει κάποιο νέο στοιχείο που να «ξεκλειδώνει» την υπόθεση, αυτό δεν το γνωρίζω. Μακάρι όμως, να βρεθεί κάτι σύντομα και να μην περάσει άλλη οικογένεια, αυτό που συνέβη σε εμάς», είχε πει είπε ακόμη ο σύζυγος της 20χρονης.

Επί του θέματος, μάλιστα, είχε τοποθετηθεί και στις 24 Μαΐου στον ΑΝΤ1, όπου παρουσιαζόταν ενοχλημένος για την αναφορά στην ψυχολόγο που επισκεπτόταν η νεαρή σύζυγός του μετά τη γέννηση της κόρης τους και αναρωτιόταν γιατί να εμπλέκονται οι επισκέψεις αυτές με την επιχείρηση εξιχνίασης της δολοφονίας της. Μάλιστα, ανέφερε ότι η ψυχολόγος θα κληθεί να καταθέσει γιατί όσα λέγονται, όπως σημειώνει, είναι εκτός πραγματικότητας. «Για την ψυχολόγο που βλέπαμε με τη γυναίκα μου, μετά τον τοκετό, είναι πραγματικά απορίας άξιο το ποιος θεώρησε ότι μπορεί να βοήθησε στην έρευνα της ληστείας. Η ψυχολόγος δεν έχει την παραμικρή σχέση με την έρευνα. Όταν κληθεί κάποια στιγμή όμως, θα είναι από την πίεση των μίντια και απλά θα καθυστερήσει την έρευνα χωρίς λόγο. Προσωπικά, μακάρι να καταθέσει γρήγορα η ψυχολόγος γιατί με έχει κουράσει να βγαίνει οτιδήποτε άσχετο με την υπόθεση σαν είδηση και ο καθένας να κάνει εικασίες χωρίς επαφή με την πραγματικότητα. Έχω σοβαρότερα πράγματα να με στεναχωρούν αυτήν τη στιγμή από ό,τι γράφεται. Προσπαθώ να θρηνήσω τη γυναίκα μου χωρίς ταυτόχρονα να στεναχωρώ την κόρη μου. Κάθε μέρα είναι πολύ δύσκολη», δήλωνε.

Ενώ λίγες ώρες αργότερα ο πιλότος «επιβεβαιώνει» με δήλωση του στον ΣΚΑΪ την ύπαρξη ενός σκίτσου του υποτιθέμενου δράστη μετά την περιγραφή που έβγαλε από το μυαλό του και έδωσε στην ΕΛ.ΑΣ.

«Για το σκίτσο θα ρωτήσω την αστυνομία αν μπορώ να μεταφέρω κάτι και θα σας πω», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά. «Προσπαθώ να θρηνήσω τη γυναίκα μου χωρίς ταυτόχρονα να στενοχωρώ την κόρη μου, κάθε ημέρα είναι πολύ δύσκολη», είχε πει ακόμη, ενώ για τα δημοσιεύματα που αφήνουν ανοιχτά πολλά ενδεχόμενα, τόνισε ότι δεν θέλει να τους δώσει σημασία. «Σας λέω από άνθρωπο σε άνθρωπο ότι δεν έχω δύναμη να ασχοληθώ με τίποτα άλλο εκτός από την απώλεια της γυναίκας μου και την κόρη μου», υπογράμμισε.

Επιμέλεια: Κώστας Τέο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ