Εμβολιασμοί: Στο «μικροσκόπιο» των ειδικών 25 περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας – ΒΙΝΤΕΟ

Με τους εμβολιασμούς να σπάνε το φράγμα των 7 εκατ. στη χώρα μας, στο «μικροσκόπιο» των ειδικών έχουν μπει οι περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας που εμφανίστηκαν και στην Ελλάδα έπειτα από εμβολιασμό με τα σκευάσματα της Pfizer και της Moderna.

«Υπάρχουν αναφορές και στη χώρα μας, είναι 25-27 περιστατικά, τα οποία δεν έχουν όλα σαφώς συσχετιστεί», δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Περιστατικά περικαρδίτιδας-μυοκαρδίτιδας έχουν εμφανιστεί σε εφήβους στις ΗΠΑ, ενώ στο Ισραήλ έχουν καταγραφεί 236 περιπτώσεις σε άτομα με μέση ηλικία τα 30 έτη. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία, εμφάνισαν ήπια συμπτώματα.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το OPEN, στην Ελλάδα έχει καταγραφεί τουλάχιστον ένα περιστατικό σε νεαρό άτομο, και τα υπόλοιπα που εξετάζονται είναι σε πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας.

“Υπήρχε ένα περιστατικό μίας νέας κοπέλας στην Πάτρα, που ήταν σοβαρότερη μυοκαρδίτιδα. Τα υπόλοιπα περιστατικά όμως ήταν ήπια” ανέφερε η καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Τσολιά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ