Ενώπιον του Πειθαρχικού του ΣΕΗ ο Χαϊκάλης: Δεν είμαστε όλοι ίδιοι

Αυτοπροσώπως εμφανίστηκε ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) ο ηθοποιός, Παύλος Χαϊκάλης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης που εξέτασε τις καταγγελίες σε βάρος του για σεξουαλική βία προκειμένου να καταλήξει εάν και ποια ποινή πρέπει να του επιβληθεί.

Υπενθυμίζεται, ότι πέντε γυναίκες προχώρησαν σε καταγγελίες κατά του Π. Χαϊκάλη για σεξουαλική παρενόχληση, εκ των οποίων η μία ήταν και η πιο σοβαρή, αφού αφορούσε απόπειρα βιασμού. Η εισαγγελική έρευνα δεν προχώρησε όσον αφορά τις καταγγελίες εναντίον του, καθώς τα περιστατικά που καταγγέλθηκαν έλαβαν χώρα πριν από 18 χρόνια και πλέον έχουν παραγραφεί.

“Προσήλθα στο σωματείο μας με τη θεσμική ιδιότητα που έχει το Πειθαρχικό να εξετάσει αυτά τα φαινόμενα, σεβόμενος όλη τη διαδικασία. Όμως τώρα τον λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη, στην οποία έχω προσφύγει με δική μου πρωτοβουλία, διότι πρέπει να καταλάβουν αρκετοί ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι” δήλωσε.

Τους τελευταίους μήνες, οι δύο γνωστοί ηθοποιοί βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας λόγω των σοβαρότατων καταγγελιών, που προκάλεσαν αίσθηση στην κοινή γνώμη. Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών έχει δεχθεί σωρεία καταγγελιών από καλλιτέχνες που έχουν υποστεί κακοποιητικές συμπεριφορές και με τη στάση του και την αρωγή του έχει συμβάλει στο ελληνικό #MeΤoo.

Παράλληλα, το ΣΕΗ προχώρησε στη διαγραφή του Πέτρου Φιλιππίδη, υπό την προεδρία του ηθοποιού Πασχάλη Τσαρούχα, για τις καταγγελίες που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας προκαλώντας σάλο στον χώρο του θεάτρου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ