Τσακαλώτος: Πώς συνελήφθησαν οι διαρρήκτες του γραφείου του – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Επ’ αυτοφώρω έπεσαν στα χέρια των αστυνομικών, ο 22χρονος και ο 18χρονος, που κατηγορούνται μεταξύ άλλων και για τη διάρρηξη στο γραφείο του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας, οι δύο κατηγορούμενοι συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, στην Αθήνα, καθώς είχαν εντοπιστεί νωρίτερα να μπαίνουν σε πολυκατοικία, όπου στεγάζονται επαγγελματικά γραφεία, παραβιάζοντας την κεντρική πόρτα. Οι αστυνομικοί αρχικά ακινητοποίησαν τον 22χρονο, την ώρα που έβγαινε από την πολυκατοικία και στη συνέχεια βρήκαν τον 18χρονο να κρύβεται στο μπάνιο ενός από τα γραφεία που είχαν διαρρήξει. Σύμφωνα με την αυτοψία που έγινε στην επίμαχη πολυκατοικία, διαπιστώθηκε ότι είχαν διαρρηχθεί γραφεία ισογείου, πρώτου, δευτέρου, τρίτου και τετάρτου ορόφου, ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. Όπως ανακοινώθηκε, από την προανακριτική έρευνα εξιχνιάστηκε η διάρρηξη σε πολιτικό γραφείο σε πολυκατοικία στα Εξάρχεια και τέσσερις περιπτώσεις απόπειρας διάρρηξης σε επαγγελματικά γραφεία, επίσης σε πολυκατοικίες στα Εξάρχεια. Σε βάρος των κατηγορουμένων έχουν σχηματιστεί στο παρελθόν δεκάδες δικογραφίες για παρόμοια αδικήματα. Οι πληροφορίες που μεταδόθηκαν νωρίτερα σήμερα, ανέφεραν ότι ο 22χρονος είναι γιος δικηγόρου και είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών για παρόμοια αδικήματα, ωστόσο, είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα λόγω καλής διαγωγής.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

“Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, πρώτες πρωινές ώρες της 15-6-2021 στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο ημεδαποί, ηλικίας 22 και 18 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και για φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Επιπλέον, ο 18χρονος κατηγορείται για παράβαση της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Λίγο πριν, είχαν εντοπιστεί από τους αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε να εισέρχονται σε πολυκατοικία που στεγάζονται επαγγελματικά γραφεία, παραβιάζοντας την κεντρική θύρα. Αρχικά, ακινητοποίησαν τον 22χρονο κατά την έξοδο του από την πολυκατοικία. Στη συνέχεια, εισήλθαν στην πολυκατοικία και μετά από αναζητήσεις εντόπισαν τον 18χρονο να κρύβεται στο μπάνιο γραφείου που είχαν προηγουμένως διαρρήξει, σπάζοντας τη θύρα του.

Από την αυτοψία που πραγματοποιήθηκε στην επίμαχη πολυκατοικία, διαπιστώθηκε ότι είχαν διαρρηχθεί γραφεία ισογείου, πρώτου, δευτέρου, τρίτου και τετάρτου ορόφου.

Στο παράθυρο ενός εκ των γραφείων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σφυρί, δύο κατσαβίδια, δύο ζεύγη γαντιών και τρεις φακοί που είχαν χρησιμοποιήσει νωρίτερα οι κατηγορούμενοι.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, μικροποσότητα κάνναβης, κινητά τηλέφωνα, κλειδιά και διάφορα τιμαλφή.

Από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εξιχνιάστηκαν, διάρρηξη σε πολιτικό γραφείο σε πολυκατοικία στα Εξάρχεια και (4) περιπτώσεις απόπειρας διάρρηξης σε επαγγελματικά γραφεία, επίσης σε πολυκατοικίες στα Εξάρχεια.

Σε βάρος των κατηγορουμένων έχουν σχηματιστεί στο παρελθόν δεκάδες δικογραφίες για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις διαρρήξεων συνεχίζεται”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ