Τι απαντά ο Λευτέρης Λαζάρου στα περί προνομίων των εμβολιασμένων – “Δεν θα αστυνομεύσω εγώ…”

Για τα προνόμια των εμβολιασμένων που επεξεργάζεται η κυβέρνηση και για το πώς θα λειτουργήσουν αυτά στην πράξη μίλησε στο “Καλημέρα Ελλάδα” ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου. “Εγώ δεν προτίθεμαι να κάνω κάτι, δεν θα αστυνομεύσω εγώ τον εμβολιασμό ούτε θα μπω στη λογική να συγκρουστώ με άλλες κοινωνικές ομάδες. Αν μπορώ να πείσω κάποιον να εμβολιαστεί, καλώς να το κάνω. Αν μπορώ να το κάνω εγώ αυτό. Η Πολιτεία οφείλει να πείσει τους λόγους για τους οποίους πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι. Για την οικογένειά μας, για την προστασία των άλλων συναδέλφων μέσα στον χώρο, για τη δική μας την υγεία και ασφάλεια. Από εκεί και πέρα εγώ δεν μπορώ να κάνω την αστυνόμευση και δεν έχω και το δικαίωμα συνταγματικά να απαγορεύσω την είσοδο στο εστιατόριό μου κανενός”

Σχετικά με τους εργαζομένους του είπε: “Αν έχω έναν αρνητή, θα πρέπει να τον πείσω να αλλάξουν τα δεδομένα της σκέψης του. Είναι μια δύσκολη εξίσωση, θα το παλέψω όμως. Είναι συνεργάτες μου πάρα πολλά χρόνια και πιστεύω ότι καλά τα έχω πάει μέχρι τώρα με τους συνεργάτες μου. Προσπάθησα ακόμη και δανειζόμενος να κρατήσω κάθε θέση εργασίας. Πιστεύω ότι και εκείνοι οφείλουν, στους άλλους συναδέλφους όχι σ’ εμένα, να νιώσουν ασφαλείς μέσα στον χώρο. Γι’ αυτό και έχω μιλήσει για μηχανήματα καθαρισμού εσωτερικού αέρα… Χθες έβρεχε, αφήσαμε τα τραπέζια των αποστάσεων και τα πήγαμε πιο κοντά. Γιατί κάποιοι θα βρέχονταν. Τα βάλαμε κάτω από την τέντα. Κάποιοι άνθρωποι πήγαν στο κάτω μπαλκόνι που έχει έναν εξώστη. Ήταν μέσα έξω. Η ερώτηση είναι “είμαι παράνομος”. Θα πρέπει να φύγουμε και να στρογγυλέψουμε λίγο τις γωνίες. Ποια Ελλάδα θέλουμε; Την Ελλάδα της λογικής ή της ασάφειας” αναρωτήθηκε και πρόσθεσε: “Μείναμε σχεδόν έναν χρόνο άνεργοι. Τι να πω σε έναν εργαζόμενο που φοβάται να κάνει το εμβόλιο; Πρέπει να βρω έναν τρόπο να τον πείσω. Είτε εγώ είτε η πολιτεία. Από τη φανέλα που φτιάξαμε μάσκα, πήγαμε στις διπλές μάσκες, μετά πήγαμε στην ασπίδα, μετά ξαναγυρίσαμε στις μάσκες. Τώρα έχουμε τη δυνατότητα όλων των εμβολίων. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να πείσουμε τους αρνητές ότι δεν κινδυνεύουν περισσότερο κάνοντας εμβόλιο, αλλά περισσότερο να μην κάνουν ένα εμβόλιο”.

“Έχουμε τους επισκέπτες σε εξωτερικούς χώρους. Οι εργαζόμενοι δουλεύουμε σε κλειστούς χώρους και κάποιοι από εμάς, οι νεότερες ηλικίες, δεν είναι ακόμη εμβολιασμένοι” επεσήμανε και συμπλήρωσε: “Είχα ζητήσει να επιδοτηθούν μηχανήματα καθαρισμού εσωτερικού χώρου, για να αισθανθούν ασφαλείς και οι εργαζόμενοι. Όμως αυτό δεν έχει προχωρήσει, αντιθέτως είχαμε επιδότηση στις γκαζιέρες, δηλαδή στις τοστιέρες πάνω από τα κεφάλια μας. Άχρηστες κατά το καλοκαίρι και χρήσιμες οι ομπρέλες, γιατί στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχουμε τροπικό κλίμα και καταιγίδες που μας θυμούνται περισσότερο τα Σαββατοκύριακα”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ