Γιακουμάκης: Στο Εφετείο η υπόθεση- “Δεν υπήρξε καμία συγγνώμη” δηλώνει ο δικηγόρος της οικογένειας

Στα δικαστήρια των Ιωαννίνων βρέθηκαν και πάλι οι γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη καθώς ξεκίνησε η εκδίκαση των εφέσεων που είχαν κάνει οκτώ νεαροί –Κρητικοί οι περισσότεροι- οι οποίοι πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί για τα βασανιστήρια που έκαναν στον 20χρονο.

Οι κατηγορούμενοι, όπως και στην πρώτη δίκη δεν βρίσκονται στην αίθουσα του δικαστηρίου και εκπροσωπούνται από τους δικηγόρους τους. Η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη που κατέθεσε πρώτη, αφηγήθηκε και πάλι τα βασανιστήρια που είχε υποστεί το παιδί της στην εστία της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων. Από την πλευρά του, ο πατέρας του, Ανδρέας Γιακουμάκης, διέκοψε την κατάθεση λόγω αδιαθεσίας που αισθάνθηκε κάτω από την έντονη συναισθηματική πίεση με την εκδίκαση της υπόθεσης να συνεχίζεται το πρωί της Παρασκευής με την εξέταση άλλων μαρτύρων.

Έξι χρόνια μετά η οικογένειά του προσπαθεί ακόμη να μάθει την αλήθεια και να βρει δικαίωση με τον νομικό της εκπρόσωπο έπειτα από σχετική ερώτηση που δέχθηκε εξερχόμενος να δηλώνει πως δεν έχει υπάρξει ακόμα μία συγγνώμη από κάποιον εκ των κατηγορουμένων.

«Τα ερωτήματα που βασανίζουν την οικογένεια είναι πως έφυγε ο Βαγγέλης και ποιοι ευθύνονται» ανέφερε σε δηλώσεις του ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη, Δημήτρης Μπούκας. «Δεν υπήρξε απολύτως καμία συγγνώμη» είπε ακόμη σε ερώτημα αν από τους οκτώ που έχουν καταδικαστεί πρωτόδικα υπήρξε κάποια επικοινωνία με την οικογένεια και έστω και τώρα ζήτησε κάποιος συγγνώμη.

Πηγή: epiruspost.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ