Μενίδι: «Βροχή» πυροβολισμών σε γάμο Ρομά στην επέτειο της δολοφονίας του μικρού Μάριου

Ασύλληπτος παραμένει ο άνθρωπος που έκοψε το νήμα της ζωής του μικρού Μάριου πριν από τέσσερα χρόνια πυροβολώντας στον αέρα κοντά στο σχολείο του στο Μενίδι. Την ώρα που γινόταν τρισάγιο στη μνήμη του παιδιού, οι αδέσποτες σφαίρες έπεφταν… βροχή από γειτονικό γαμήλιο γλέντι.

Ήταν Ιούνιος του 2017, όταν ο 11χρονος Μάριος έπεφτε νεκρός στο προαύλιο του σχολείου του στο Μενίδι από αδέσποτη σφαίρα που δέχθηκε στο κεφάλι. Τέσσερα χρόνια μετά ο δράστης του πυροβολισμού δεν έχει βρεθεί, με τον πατέρα του Μάριου, Θανάση Σουλούκο να δηλώνει στον ΑΝΤ1: «Πέρασαν, δυστυχώς, 4 χρόνια γεμάτα πίκρες και στενοχώριες, αλλά το θέμα είναι ότι σε αυτή την περιοχή κάποιοι άνθρωποι είναι πάνω από το νόμο και πλέον δεν φοβούνται τίποτα». Η είσοδος του 12ου δημοτικού γέμισε και πάλι από παιδικές ζωγραφιές, με το όνομα του Μάριου και την ημερομηνία που μένει χαραγμένη στο μυαλό όλων και περισσότερο της μητέρας του: “Παιδί μου ευχαριστώ για τα έντεκα χρόνια που γέμισες τη ζωή μας! Φωτεινέ μου άγγελε. Έκοψαν το νήμα της ζωής σου. Απροσδόκητα. Εγκληματικά και εγκληματικά αδιαφορούν. Αποφάσισαν ο δολοφόνος σου να μείνει ατιμώρητος”.

Τραγική ειρωνεία; Όταν γράφονταν αυτά τα λόγια, την ίδια μέρα με το τρισάγιο στη μνήμη του παιδιού και λίγα μέτρα μακριά, σε γλέντι που είχε στηθεί σε γάμο Ρομά, οι σφαίρες στον αέρα έπεφταν και πάλι “βροχή”. «Τις μέρες αυτές. Ποιον να παρηγορήσω. Ελάτε στη θέση μου. Τη γυναίκα μου ή το παιδί μου;», τονίζει ο πατέρας του Μάριου.

Σύμφωνα με πληροφορίες κάτοικοι καλούσαν την αστυνομία, προκειμένου να τους σταματήσει, ωστόσο, το γλέντι συνεχίστηκε κανονικά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ