Χαρδαλιάς: Οι ανακοινώσεις για εστίαση και θεάματα – Τι θα ισχύσει για κέτερινγκ και πανηγύρια

Το σταδιακό άνοιγμα επιπλέον δραστηριοτήτων ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος επεσήμανε ότι η βελτίωση που παρουσιάζει η επιδημιολογική εικόνα της χώρας και σε συνδυασμό με το πρόγραμμα εμβολιασμού επιτρέπουν να γίνουν τα επόμενα βήματα και να γίνει η άρση κάποιων περιοριστικών μέτρων.

Σε ό,τι αφορά στην εστίαση, από το Σάββατο 12 Ιουνίου θα επιτρέπεται η μουσική μόνο σε εξωτερικούς χώρους εστίασης, στους οποίους φιλοξενούνται μόνο καθήμενοι πελάτες. Σε περίπτωση καταστρατήγησης του μέτρου το πρόστιμο καθορίζεται σε 5.000 ευρώ για την πρώτη παράβαση και σε αναστολή λειτουργίας κλείσιμο 15 ημερών σε οποιαδήποτε δεύτερη παράβαση.

Επίσης, από το Σάββατο 12 Ιουνίου επανεκκινούν τη λειτουργία τους καταστήματα εστίασης που βρίσκονται σε αεριζόμενες στοές, και μόνο για εκείνες που έχουν δύο ελεύθερες διόδους, ώστε να διασφαλίζεται η διαφορετική είσοδος και έξοδος καθώς και ο φυσικός αερισμός.

Επιπλέον, από το Σάββατο 12 Ιουνίου, 6 το πρωί, αυξάνεται το ποσοστό πληρότητας σε δραστηριότητες ακροάματος-θεάματος από 50% σε 75%, όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας έως 1.000 θέσεων. Σε 70% έως 5.000 θέσεων και 65% όταν είναι δυναμικότητας έως 15.000 θέσεων. Εάν είναι πλέον των 15.000 θέσεων, ο μέγιστος αριθμός οριστικοποιείται σταθερά στα 10.000 άτομα. Σε κάθε περίπτωση είναι υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους.

Σε ό,τι αφορά στις δεξιώσεις, ανακοίνωσε ότι από την 1η Ιουλίου το όριο για τις υπηρεσίες catering-δεξιώσεων αυξάνεται σε 300 άτομα από 100, που είναι αυτήν τη στιγμή.

Όσον αφορά στις εμποροπανηγύρεις, αποφασίστηκε η επανέναρξή τους μόνο σε Περιφερειακές Ενότητες που το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων θα ξεπερνά το 50%. Το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο θα επικαιροποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ