Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κατά Μπαλάσκα: Η ανεύθυνη χυδαιότητα έχει όριο – ΕΔΕ από την ΕΛ.ΑΣ.

Την έντονη αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων προκάλεσαν οι δηλώσεις του Σταύρου Μπαλάσκα σε τηλεοπτική εκπομπή όπου είπε μεταξύ άλλων ότι “το πρόβλημα είναι οι ποινές, αποφάσεις, δικαστικοί, παραδικαστικά. Εκεί γίνεται ένας κουβάς ολόκληρος και μέσα στον κουβά υπάρχει…”.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με ανακοίνωσή της απαντά στις συγκεκριμένες αναφορές και κάνει λόγο για “απαράδεκτες καταγγελίες που όσο δεν στηρίζονται σε συγκεκριμένα στοιχεία, αποτελούν επιβεβαίωση της διαρκούς κατάπτωσης του δημοσίου λόγου, ο οποίος έχει υποκατασταθεί από συνθήματα και συκοφαντίες αγαπημένων καλεσμένων των media”. Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων αναφέρει τα εξής:

“Οι απαράδεκτες καταγγελίες εκπροσώπου της Ελληνικής Αστυνομίας περί παραδικαστικών κυκλωμάτων και διεφθαρμένων δικαστικών, όσο δεν στηρίζονται σε συγκεκριμένα στοιχεία, αποτελούν επιβεβαίωση της διαρκούς κατάπτωσης του δημόσιου λόγου ο οποίος έχει υποκατασταθεί από συνθήματα και συκοφαντίες αγαπημένων καλεσμένων των Media. Η ανεύθυνη χυδαιότητα τέτοιων εκπροσώπων της Αστυνομίας έχει ως όριο την αναζήτηση των ποινικών και πειθαρχικών ευθυνών τους. Θα αποστείλουμε σήμερα στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. απόσπασμα των δηλώσεων του συγκεκριμένου εκπροσώπου της Αστυνομίας. Με τον τρόπο αυτό θα απαντάμε πλέον σε κάθε ανάλογη πρόκληση”.

ΕΔΕ από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Εξάλλου, από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια διοικητικής έρευνας σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Μπαλάσκα. “Ανακοινώνεται ότι, αναφορικά με δηλώσεις συνδικαλιστή της Ελληνικής Αστυνομίας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, το Σάββατο, 5 Ιουνίου 2021, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια διοικητικής έρευνας”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η δήλωση Μπαλάσκα που άναψε “φωτιές”

Ο Σταύρος Μπαλάσκας μιλώντας στο MEGA το Σαββατοκύριακο, επέρριψε ευθύνες στη Δικαιοσύνη για την κατάσταση στην εγκληματικότητα.

«Το πρόβλημα δεν είναι η Αστυνομία που τους πιάνει και τους παραπέμπει. Η Δικαιοσύνη είναι το πρόβλημα. Εκεί χρειάζεται να ρυθμιστούν κάποια πράγματα. Ας βγάλουν το ματάκι τους πάνω από την Αστυνομία. Το πρόβλημα είναι οι ποινές, αποφάσεις, δικαστικοί, παραδικαστικά. Εκεί γίνεται ένας κουβάς ολόκληρος και μέσα στον κουβά υπάρχει… Ας πάψουν να ασχολούνται με το δικό μας υπουργείο, και ας αρχίσουν να ασχολούνται με ένα άλλο υπουργείο. Δεν φταίμε εμείς συνέχεια. Εμείς τους πιάνουμε, τους δίνουμε στη Δικαιοσύνη, τους δίνουμε φακέλους, τους λέμε που είναι, πόσο μπήκαν μέσα, το παρελθόν τους, το μέλλον τους, τα λέμε» τόνισε ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ.

Και συνέχισε: «Ένας δημοσιογράφος σε συνέντευξη μου είπε ότι υπάρχουν διεφθαρμένοι αστυνομικοί ή αστυνομικοί που απειλούνται και φοβούνται. Βεβαίως υπάρχουν αστυνομικοί που είναι διεφθαρμένοι ή φοβούνται. Αλλού δεν υπάρχουν διεφθαρμένοι; Στην Δικαιοσύνη δεν υπάρχουν διεφθαρμένοι; Στο νοσοκομείο που πήγα το παιδί μου για εγχείρηση και μου ζήτησαν 400 ευρώ φακελάκι δεν υπάρχουν διεφθαρμένοι; Μόνο οι αστυνομικοί είναι διεφθαρμένοι; Άλλοι δεν υπάρχουν που να τους φοβούνται και να βγάζουν ευνοϊκές αποφάσεις ή κάτι άλλο;».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ