Νέα Μάλγαρα: Πώς συνέβη η τραγωδία με το 18 μηνών αγοράκι – Παρέμβαση εισαγγελέα

Σοκ και θρήνος στα Νέα Μάλγαρα Θεσσαλονίκης από τον θάνατο του μόλις 18 μηνών παιδιού, που έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία. Το κακό συνέβη μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας, ενώ η μητέρα του αγοριού είχε πάει στον οδοντίατρο και είχε αφήσει το παιδί στους παππούδες. Πληροφορίες που μεταδίδει το GRTimes.gr αναφέρουν ότι όταν συνέβη το τραγικό περιστατικό, η γιαγιά βρισκόταν στον πάνω όροφο του σπιτιού, ενώ ο παππούς, που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα, ήταν στον κάτω όροφο. Η μητέρα φέρεται να άφησε τον Γιώργο στους παππούδες στις 12 το μεσημέρι.

Όταν οι ηλικιωμένοι αντιλήφθηκαν ότι το αγοράκι χάθηκε, άρχισαν να ρωτούν στη γειτονιά μήπως κάποιος το είδε. Στην αρχή, μάλιστα, θεώρησαν ότι κάποιος μπορεί να το είχε αρπάξει. Γι’ αυτό το λόγο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν ειδοποίησαν άμεσα τις αρχές καθώς έψαχναν οι ίδιοι το παιδί. Όταν η μητέρα επέστρεψε στο σπίτι, στις 12:40, άρχισε να αναζητεί το αγόρι και παράλληλα ενημέρωσε τις αρχές.

Ακολούθησαν έρευνες στις οποίες συμμετείχαν τόσο αστυνομικοί όσο και πυροσβέστες, καθώς υπήρχαν ενδείξεις ότι το βρέφος μπορεί να είχε πέσει μέσα σε βόθρο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο φρεάτιο της αποχέτευσης υπήρχαν δύο σίδερα τα οποία βρέθηκαν να είναι λυγισμένα και είχαν αίματα. Εκείνη τη στιγμή, όλοι αντιλήφθηκαν ότι πιθανόν το αγοράκι είχε πέσει μέσα.

Ξεκίνησε άμεσα αγωνιώδης επιχείρηση για την ανάσυρση του παιδιού, το οποίο όμως δυστυχώς εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του. Πληροφορίες του GRTmes.gr αναφέρουν ότι ο 50χρονος πατέρας του παιδιού είναι οδηγός φορτηγού και τη στιγμή της τραγωδίας επέστρεφε από την Αθήνα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η εισαγγελέας ενημερώθηκε για το τραγικό περιστατικό και έδωσε εντολή στην αστυνομία να συλλέξει το προανακριτικό υλικό, προκειμένου να πέσει “φως” στις συνθήκες κάτω από τις οποίες το 18 μηνών παιδί έχασε τη ζωή του. Από τα στοιχεία της έρευνας, αναφέρει το δημοσίευμα, φαίνεται να προκύπτει ότι το παιδί είχε διαφύγει της προσοχής των παππούδων του με συνέπεια να ακολουθήσει η τραγική κατάληξη.

Δείτε το βίντεο του GRTmes.gr από το σημείο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ