Λάρισα: Εισαγγελική έρευνα για τον θάνατο 5χρονης – “Το κοριτσάκι μας ήταν άτυχο γιατί έπεσε σε λάθος χέρια”

Ξεσπά ο πατέρας της 5χρονης Κατερίνας, η οποία κατέληξε στην παιδιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας έπειτα από διήμερη νοσηλεία, τον Φεβρουάριο του 2020. Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Λάρισας διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας για τον θάνατο του κοριτσιού, προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες του πατέρα της.

“Είναι ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο να πεθαίνει ένα παιδί με ίωση μέσα στο νοσοκομείο, μετά από 40 ώρες νοσηλείας με απροσδιόριστη αιτία θανάτου. Ζητάμε την παραδειγματική τιμωρία τους και να παραδεχθούν επιτέλους τα λάθη τους, που, δυστυχώς, οδήγησαν στον θάνατο του παιδιού μας. Το κοριτσάκι μας, ήταν άτυχο, διότι έπεσε σε λάθος χέρια με αποτέλεσμα να επέλθει το μοιραίο τελικά από μικροβιολογική λοίμωξη και όχι από ίωση, όπως διέγνωσε και η ιδιώτης γιατρός και οι γιατροί του νοσοκομείου. Μετά από τόσο καιρό η απορία μας είναι γιατί δεν χορηγήθηκε έγκαιρα αντιβίωση και γιατί δεν έγιναν οι απαιτούμενες εξετάσεις ώστε να διαγνωσθεί η μικροβιολογική λοίμωξη”, σημειώνει ο πατέρας της 5χρονης στον Alpha.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ και με μαρτυρίες που περιλαμβάνονται στο ιστορικό της υπόθεσης, η 5χρονη εκδήλωσε πυρετό και η οικογένεια επικοινώνησε τηλεφωνικά με την ιδιώτη παιδίατρο. Την επόμενη ημέρα μεταφέρθηκε στο ιατρείο όπου η ιδιώτης γιατρός παρέπεμψε το παιδί στο νοσοκομείο. Το κοριτσάκι εισήχθη στην παιδιατρική κλινική του ΓΝΛ και δύο ημέρες μετά, τα ξημερώματα της 19ης Φεβρουάριου, πέθανε “χωρίς διάγνωση”. Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, στο πόρισμα της πολυσέλιδης έκθεσης της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας υπογραμμίζεται ότι ο θάνατος της 5χρονης “οφείλεται σε σηπτική καταπληξία επί εδάφους λοίμωξης στρεπτοκοκκικής αιτιολογίας”. Σημειώνεται επίσης ότι αναμένεται η πραγματογνωμοσύνη της παιδιάτρου, που ορίστηκε στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας. Σε δήλωσή του στην εκπομπή T Live, ο πατέρας του κοριτσιού αναφέρει ότι πήγε το παιδί του ζωντανό στο νοσοκομείο για να γίνει καλά και το πήρε μέσα σε ένα φέρετρο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ