Τραγωδία στα Χανιά: Το μαρτύριο της 11χρονης Ιωάννας και το φρικτό τέλος

Του Θεοδόση Π. Πάνου

Συγκλονισμένη παρακολουθεί η ελληνική κοινή γνώμη την υπόθεση στα Χανιά, όπου ένα 11χρονο κορίτσι βρήκε φρικτό θάνατο, πέφτοντας σε βράχια απόκρημνης ακτής στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων. Μέχρι στιγμής, οι αστυνομικοί έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας και προσανατολίζονται στα ενδεχόμενα του δυστυχήματος και -κυρίως- σε αυτό της αυτοκτονίας. Στην περίπτωση που αποδειχθεί πως ισχύει το επικρατέστερο σενάριο, τότε θα πρόκειται μόλις για το δεύτερο περιστατικό αυτοκτονίας ανηλίκου 11 ετών παγκοσμίως, με πρώτο ένα περιστατικό στις ΗΠΑ.

Η Ιωάννα, μαθήτρια της πέμπτης τάξης του δημοτικού, έφυγε από το σπίτι της για να πάει μια βόλτα το απόγευμα της περασμένης Τρίτης, παίρνοντας μαζί της τα ακουστικά της και το κινητό της τηλέφωνο, ενώ κατά τη διάρκεια της διαδρομής έκανε μια στάση στο περίπτερο για να αγοράσει γαριδάκια και άλλα σνακ. Το παιδί δεν επέστρεψε στο σπίτι του ακόμα και όταν είχε βραδιάσει και, σύμφωνα με όσα δήλωσε η μητέρα της, η ίδια βγήκε με τον εξάδελφό της για να την ψάξει, πλην όμως η αναζήτηση απέβη άκαρπη. Η μητέρα επέστρεψε στο σπίτι πιστεύοντας πως κάποια στιγμή το παιδί θα γυρίσει στην οικογενειακή εστία. Τελικά το πρωί της Τετάρτης και ενώ η μικρή δεν είχε επιστρέψει όλο το βράδυ, η μητέρα της πήγε στο αστυνομικό τμήμα και δήλωσε την εξαφάνισή της. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, το άψυχο κορμάκι του παιδιού βρέθηκε στα βράχια, στην παράκτια περιοχή. Από τις έρευνες των αστυνομικών, αλλά και από την ιατροδικαστική εξέταση, προέκυψαν τραύματα στα πόδια της μικρής Ιωάννας, καθώς και κατάγματα, συμβατά με πτώση από μεγάλο ύψος. Μάλιστα, η απουσία αμυντικών τραυμάτων ή τραυμάτων πίεσης και πάλης απομακρύνει το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας. Τα μόνα ερωτήματα που υπάρχουν μέχρι στιγμής αφορούν το γεγονός ότι δίπλα στο άψυχο κορμάκι του άτυχου παιδιού βρέθηκαν τα ακουστικά και η σακουλίτσα με τα σνακ που είχε αγοράσει, αλλά όχι και το κινητό τηλέφωνο και η ζακέτα του.

Κρυμμένα μυστικά

Οπως έγινε γνωστό, το 11χρονο παιδί το τελευταίο διάστημα φέρεται να αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και παρακολουθείτο συστηματικά τόσο από ψυχίατρο όσο και από ψυχολόγο. Η Ιωάννα τα τελευταία χρόνια φαίνεται να είχε επηρεαστεί από τον χωρισμό των γονιών της και μάλιστα είχε φτάσει στο σημείο να ξεσπά στον εαυτό της, βγάζοντας τα φρύδια και τα μαλλιά της. Τα προβλήματα εντάθηκαν έπειτα από ένα σοβαρό περιστατικό, στο οποίο πρωταγωνίστησε ο πατέρας της, ο οποίος μάλιστα εξέτισε ακόμα και ποινή φυλάκισης. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έγιναν γνωστές, το 2019 και ενώ υπήρχε εισαγγελική εντολή να μην παίρνει το παιδί από το σχολείο ο πατέρας της 11χρονης, ο ίδιος παραβίασε την εντολή και προσπάθησε να την πάρει από το σχολείο, για να συναντήσει την άρνηση της δασκάλας. Ο πατέρας του άτυχου παιδιού, εξαγριωμένος, άρχισε να γρονθοκοπεί στο κεφάλι και στο πρόσωπο την έντρομη δασκάλα, ενώ στη συνέχεια την έσυρε από τα μαλλιά έξω από το σχολείο και συνέχισε να τη χτυπά στη μέση του δρόμου. Η δασκάλα νοσηλεύτηκε 20 ημέρες εξαιτίας των τραυμάτων που της προκάλεσε ο πατέρας του παιδιού. Εκτός αυτού, ο ίδιος άνθρωπος φέρεται να είχε γρονθοκοπήσει, επίσης έξω από το σχολείο, και την πρώην σύζυγό του και μητέρα του παιδιού του και μάλιστα μπροστά στα μάτια της άτυχης μικρής μαθήτριας. Ολα αυτά τα περιστατικά, αλλά και το γεγονός πως ο πατέρας της καταδικάστηκε σε τετραετή φυλάκιση για τον βάναυσο ξυλοδαρμό της δασκάλας, επιδείνωσαν την ψυχολογική κατάσταση του παιδιού.

Διαβάστε περισσότερα στη Realnews

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ