Εξαφάνιση “Δήμητρας της Λέσβου”: “Εδώ στο χωριό δεν την θέλει κανένας” λέει ο αδερφός της – ΒΙΝΤΕΟ

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές μετά την εξαφάνιση του 64χρονου Δημήτρη Καλογιάννη από τη Λέσβο, του διεμφυλικό, ο οποίος ήταν γνωστός στο νησί ως «Δήμητρα» και έγινε γνωστός κατά τη διάρκεια του προσφυγικού για την αλληλεγγύη που έδειξε στους πρόσφυγες.

Η “Δημήτρα” ήταν ένα διαφορετικό παιδί, που ποτέ δεν έγινε αποδεκτή από συγγενείς και ντόπιους, στο χωριό Σικαμινά της Λέσβου όπου μεγάλωσε. Όταν απεβίωσαν οι γονείς της, αποφάσισε να αυτοπροσδιοριστεί ως γυναίκα. Άρχισε να ντύνεται με γυναικεία ρούχα, να απελευθερώνεται. Το 2015, με την “έκρηξη” του μεταναστευτικού στο νησί της Λέσβου, η “Δήμητρα” στάθηκε από την πρώτη στιγμή δίπλα στους πρόσφυγες. Έγινε μάλιστα διεθνώς γνωστή ως «η Δήμητρα της Λέσβου», μετά από δεκάδες ρεπορτάζ ξένων δικτύων για την ζωή της και την προσφορά της

Πριν από μερικούς μήνες, νεαροί είχαν διασύρει τη “Δήμητρα της Λέσβου” στα social media. Τότε οι συγγενείς της αποφάσισαν με εντολή εισαγγελέα την εισαγωγή της στο Δρομοκαΐτειο. Όμως, στις 6 Απριλίου εξαφανίζεται από το ψυχιατρικό νοσοκομείο και ακόμη αναζητούνται τα ίχνη της.

“Φάρμακα έπρεπε να παίρνει, εδώ και χρόνια δεν έπαιρνε φάρμακα. Φώναζε κιόλας και στα μαγαζιά το καλοκαίρι που είχε κόσμο. Τραγουδούσε δυνατά, φώναζε. Εδώ στο χωριό δεν τον θέλει κανένας, έτσι που ήτανε”, ανέφερε ο αδερφός της “Δήμητρας”, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Η ενεργοποίηση του κοινωνικού συναγερμού SILVER ALERT έγινε με καθυστέρηση ενάμιση μήνα, για λογούς που ακόμη διερευνώνται. Εκεί δηλώνεται από τους συγγενείς ως Δημήτρης Καλογιάννης, με το όνομα δηλαδή που υπάρχει στο πιστοποιητικό γέννησης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ