Θεσσαλονίκη: Προσπάθησε να πουλήσει το κινητό του μέσω αγγελίας, αλλά έγινε… κατά 10.000 ευρώ φτωχότερος

Τέσσερις υποθέσεις απάτης σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, εξιχνίασαν οι αστυνομικές αρχές στη Θεσσαλονίκη, που κατάφεραν έπειτα από έρευνες να φτάσουν στα ίχνη των δραστών.

Στη μία περίπτωση, οι δράστες κατάφεραν να αποσπάσουν 10.000 ευρώ από 40χρονο, ο οποίος είχε δημοσιεύσει αγγελία σε ιστοσελίδα, προκειμένου να πουλήσει το κινητό του τηλέφωνο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, μία 29χρονη Ελληνίδα μαζί με συνεργούς της, εκμεταλλεύτηκαν την αγγελία που είχε αναρτήσει ο 40χρονος και προσποιούμενοι τους αγοραστές, κατάφεραν να του αποσπάσουν τραπεζικά στοιχεία και να προβούν σε μεταφορές χρημάτων μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής, συνολικού ποσού 10.000 ευρώ.

Μία δεύτερη υπόθεση, είναι αυτή ενός 23χρονου ο οποίος έπεσε θύμα 40χρονου αλλοδαπού, που υπέκλεψε τα στοιχεία της τραπεζικής κάρτας και του τραπεζικού λογαριασμού του 23χρονου και κατάφερε να του αποσπάσει 360 ευρώ. Το περιστατικό είχε συμβεί τον Ιούνιο του 2020.

Επίσης, οι αστυνομικοί εξιχνίασαν την απάτη σε βάρος δύο ατόμων, που έστησε ένας 29χρονος Έλληνας, ο οποίος προσποιούμενος τον πωλητή σε αγγελίες ηλεκτρονικών συσκευών και ειδών εξοπλισμού στο διαδίκτυο, κατάφερε να τους εξαπατήσει και να τους πείσει να του καταβάλλουν χρηματικά ποσά, χωρίς να τους αποστείλει τα αγορασθέντα προϊόντα.

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των δραστών από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θέρμης και σχηματίσθηκαν σε βάρος τους σχετικές δικογραφίες οι οποίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ