Λέσβος: Πέθανε 63χρονη έπειτα από θρομβοεμβολικό επεισόδιο – Είχε εμβολιαστεί με AstraZeneca

Έφυγε από τη ζωή η 63χρονη που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης από την 1η Απριλίου μετά το θρομβοεμβολικό επεισόδιο που είχε υποστεί λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό της. Η γυναίκα είχε εμβολιαστεί στο Κέντρο Υγείας της Καλλονής με το εμβόλιο της AstraZeneca, όπως μεταδίδει stonisi.gr.

Στη χώρα μας έχουν εξεταστεί τέσσερις περιπτώσεις θρομβώσεων μετά τη χορήγηση εμβολίου AstraZeneca, ενώ, σύμφωνα με την “Καθημερινή”, το μόνο επεισόδιο στη χώρα μας που αποδίδεται επισήμως στον εμβολιασμό -έχει αναφερθεί και στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων- αφορά την 63χρονη στη Μυτιλήνη, η οποία και κατέληξε.

Θεοδωρίδου: Η μία περίπτωση έχει καταγραφεί και στον ΕΜΑ

Κατά την ενημέρωση της Δευτέρας, η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου αναφέρθηκε στα περιστατικά θρομβώσεων ερωτώμενη σχετικά και τόνισε: “…Τα συμπτώματα τα θρομβωτικά που αναφέρατε, να μην ξεχνάμε να βάζουμε μπροστά ότι είναι εξαιρετικά σπάνια” και πρόσθεσε: “Η μία περίπτωση έχει περάσει, έχει καταγραφεί και στον ΕΜΑ. Οι άλλες που τις ακούτε, και θα έλεγα εδώ ότι αυτές που ακούτε βγαίνουν πρώτα στα κανάλια και μετά συμπληρώνεται η κίτρινη κάρτα. Δηλαδή ότι υπάρχει ακόμη μία δυστοκία στο να συμπληρωθούν άμεσα τα ιατρικά στοιχεία από το νοσηλευτικό ίδρυμα, από το γιατρό στον οποίο καταφεύγει ένα άτομο. Επομένως, θα έλεγα ότι εάν μπορούσατε εσείς που είσαστε κοντά στο κοινό και τους γιατρούς σε όλη την Ελλάδα, προσοχή έγκαιρη συμπλήρωση της κίτρινης κάρτας. Διότι με την κίτρινη κάρτα ενημερώνεται ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, η Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης και κινείται ο μηχανισμός εν τω βάθει διερεύνησης του κάθε περιστατικού. Πολλές φορές δηλαδή μας ζητάτε πληροφορίες για ένα περιστατικό, για το οποίο δεν έχουν φτάσει στοιχεία ούτε στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων. Πάντως, όταν τεκμηριώνεται το περιστατικό και δεν είναι απλώς η χρονική συσχέτιση, αυτό να είστε σίγουροι ότι θα το αναφέρουμε”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ