Εμβολιασμοί: Ανοίγει την Τετάρτη η πλατφόρμα για τους 35-39 ετών με όλα τα εμβόλια

Ανοίγει την Τετάρτη 26 Μαΐου η πλατφόρμα, ώστε οι πολίτες ηλικίας 35-39 ετών να κλείνουν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους και με τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια, όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, στην ενημέρωση της Δευτέρας.

Είχε προηγηθεί το άνοιγμα της πλατφόρμας για την ηλικιακή ομάδα 40-44 ετών, για όλα τα εμβόλια, και όπως υπενθύμισε ο κ. Θεμιστοκλέους σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχών. Θα ακολουθήσει το άνοιγμα της πλατφόρμας για κλείσιμο ραντεβού με όλα τα εμβόλια για τους πολίτες ηλικίας 30-34 ετών.

Ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ανέφερε ότι σήμερα ξεπεράσαμε το “φράγμα” των 5 εκατ. εμβολιασμών. Σήμερα και μέχρι αυτή την ώρα έχουν εμβολιαστεί 75.000 πολίτες και τα προγραμματισμένα ραντεβού ξεπερνούν τις 100.000, όπως είπε. Διευκρίνισε ότι με μία δόση έχουν εμβολιαστεί 3.250.000 πολίτες, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 31% και 1.800.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 17,2%. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η επιχείρηση “Γαλάζια Ελευθερία” προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και οι παραδόσεις των εμβολίων γίνονται κανονικά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ