Φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας: Γιατί οι κάτοικοι δεν έλαβαν μήνυμα από το 112 – ΒΙΝΤΕΟ

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική την Τετάρτη από τη φωτιά που ξέσπασε στον Σχίνο Κορινθίας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Κατοικίες έχουν υποστεί ζημιές, ενώ έχουν εκκενωθεί και οικισμοί. Μιλώντας στο OPEN, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλης Βαθρακογιάννης και απαντώντας στο εάν λειτούργησε το “112” και στο γιατί δεν έλαβαν μήνυμα οι κάτοικοι, είπε ότι “ο αριθμός 112 λειτούργησε καθώς είναι ο αριθμός της Πολιτικής Προστασίας. Δεν χρειάστηκε να λάβουν μήνυμα κάτοικοι καθώς δεν κινδύνευσε κανείς με την έννοια ότι δεν έφτασε η πυρκαγιά στις κατοικίες ώστε μετά να χρειαστεί να γίνει κάποια ενημέρωση”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, “η Πυροσβεστική από την πρώτη στιγμή έφτασε στο σημείο της φωτιάς μαζί με δυνάμεις της Αστυνομίας. Προληπτικά και πολύ πριν φτάσει η πυρκαγιά στους οικισμούς έγινε η απομάκρυνση των κατοίκων. Δεν κρίθηκε απαραίτητο να σταλούν μαζικά μηνύματα καθώς κάθε μήνυμα που θα σταλεί κατά τη διάρκεια της νύχτας θα πρέπει να σταλεί με πολύ μεγάλη προσοχή για ευνόητους λόγους. Δεν θα πρέπει να μας διαφεύγει ότι ένα μήνυμα τη νύχτα μπορεί να προκαλέσει και πανικό. Όλο αυτό εξετάζεται και όταν διασφαλισθεί με άλλο τρόπο η απομάκρυνση δεν αποστέλλεται το μήνυμα”.

Όπως υποστήριξε ο κ. Βαθρακογιάννης, “το μεγαλύτερο ποσοστό των σπιτιών στην ευρύτερη περιοχή είναι εξοχικές κατοικίες. Μάλιστα κάποιες από αυτές μπορεί να έχουν υποστεί ζημιές χωρίς εμείς να το γνωρίζουμε καθώς δεν υπάρχει γνωστοποίηση από κάποιον, δεν μας έχει αναφερθεί”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ