ΕΛ.ΑΣ: Κίνδυνος να αποφυλακιστούν επικίνδυνοι κακοποιοί λόγω κορονοϊού – ΒΙΝΤΕΟ

Την ανησυχία του για τις περιπτώσεις κατηγορούμενων για ειδεχθή εγκλήματα, που πρόκειται να αποφυλακιστούν -λόγω παρέλευσης του 18μηνου- χωρίς να έχουν δικαστεί εξέφρασε το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Μάλιστα τον ίδιο φόβο μοιράζονται και υψηλόβαθμα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς λόγω της πανδημίας του κορονοϊού έχουν καθυστερήσει σημαντικά οι εκδικάσεις πολλών υποθέσεων.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Open, λόγω του κορονοϊου για αρκετούς μήνες δεν πραγματοποιούνταν δίκες, αλλά κι αν κάποιες από αυτές γίνονταν, ολοκληρώνονταν με πολύ αργούς ρυθμούς. Η ανησυχία που κυριαρχεί για τα πρόσωπα που κατηγορούνται για σοβαρά εγκλήματα και ενδέχεται σύντομα να αποφυλακιστούν ήταν και βασικό θέμα συζήτησης ανάμεσα στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Ο υπουργός παρέδωσε στον Εισαγγελέα απόρρητη έκθεση της ΕΛΑΣ με 500 ονόματα κακοποιών του οργανωμένου εγκλήματος.

Ο ίδιος μάλιστα τόνισε χαρακτηριστικά πως οι 500 που περιλαμβάνονται στη λίστα έχουν κατηγορηθεί από το 2009 και εξής για «συμβόλαια θανάτου», εκβιασμούς και ναρκωτικά, ενώ κυκλοφορούν πλέον ελεύθεροι επειδή δεν έχουν ολοκληρωθεί οι δίκες τους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ