Κορονοϊός: Τι ισχύει με τους εμβολιασμούς όσων υπηρετούν στις ΕΜΑΚ – Το έγγραφο και η διορία

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει το έγγραφο σχετικά με τους εμβολιασμούς των υπαλλήλων που υπηρετούν στις Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Σύμφωνα με το έγγραφο, δίνεται διορία στους υπαλλήλους που υπηρετούν στις Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, έως τις 11 Ιουνίου προκειμένου να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού, εφόσον το επιθυμούν. Σε περίπτωση που δεν εμβολιαστούν, θα δρομολογηθεί η αντικατάστασή τους από άλλους υπαλλήλους που έχουν εμβολιαστεί. Το εν λόγω έγγραφο, που υπογράφει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολoκούρης, δημοσίευσε το Radio North 98.

Τι αναφέρουν στο enikos.gr στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος

Όπως διευκρινίζουν στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος με τα οποία επικοινώνησε το enikos.gr, οι υπάλληλοι των οκτώ ΕΜΑΚ της χώρας είναι πυροσβέστες, όπως είναι και όλοι οι υπόλοιποι, ωστόσο, προκειμένου να ενταχθεί κάποιος στις συγκεκριμένες υπηρεσίες, πρέπει να το θέλει. Υπογραμμίζουν, δηλαδή, ότι δεν είναι υποχρεωτικό να υπηρετήσει κάποιος στις ΕΜΑΚ. Επισημαίνουν, όμως, ότι στη συγκεκριμένη υπηρεσία, ο εμβολιασμός για μια σειρά ασθενειών ήταν πάντοτε υποχρεωτικός για λόγους επιχειρησιακής ετοιμότητας, προκειμένου οι μονάδες να είναι έτοιμες για αποστολές στο εξωτερικό, σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, όπου και όποτε παραστεί ανάγκη για την αντιμετώπιση καταστροφών. Άρα, σημειώνουν τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, ουσιαστικά με το έγγραφο που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας αναφέρεται ότι μεταξύ των εμβολίων, που θα πρέπει να κάνουν όσοι ανήκουν στις ΕΜΑΚ, θα είναι και αυτό του κορονοϊού. Η εξέλιξη αυτή συνδέεται με την επιχειρησιακή ετοιμότητα των ΕΜΑΚ στο πλαίσιο των κανονισμών που επιβάλλονται από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό πολιτικής προστασίας. Διασφαλίζεται επίσης ότι οι υπάλληλοι θα είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν σε περίπτωση συμβάντος, τονίζουν οι ίδιες πηγές που διαβεβαιώνουν ότι το μέτρο αυτό δεν θα επεκταθεί σε άλλες υπηρεσίες της Πυροσβεστικής.

Το επίμαχο έγγραφο

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο διευθυντής του Radio North 98 Βαγγέλης Μωυσής, η απόφαση για υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων των ανδρών που υπηρετούν στις Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κοινοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι με το υπ`αριθμόν πρωτοκόλλου “28550 Φ 215.2” έγγραφο που υπογράφει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολoκούρης.

“Μετά την κοινοποίηση της παρούσας διαταγής θα υπηρετούν σ` αυτές (σ.σ. στις ΕΜΑΚ) υποχρεωτικά μόνο όσοι υπάλληλοι έχουν προβεί στο σχετικό εμβολιασμό” αναφέρεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο. “Στους υπαλλήλους των ανωτέρω Υπηρεσιών που δεν έχουν προβεί ή προγραμματίσει εμβολιασμό σύμφωνα και με την ανωτέρω (γ) σχετική, θα δοθεί χρονικό διάστημα για να προγραμματιστεί ο εμβολιασσμός τους, εφόσον το επιθυμούν μέχρι την 11η Ιουνίου 2021, σε αντίθετη περίπτωση θα δρομολογηθεί η αντικατάστασή τους, στις εν λόγω υπηρεσίες, από άλλους υπαλλήλους του ΠΣ, που θα έχουν προβεί στον σχετικό αναγκαίο εμβολιασμό”, σημειώνεται.

Τέλος, οι διοικήσεις των ΕΜΑΚ καλούνται να ενημερώσουν ως τις 21 Μαΐου το Αρχηγείο, ποιοι μόνιμοι υπάλληλοι έχουν προβεί στον εμβολιασμό τους, ποιοι έχουν κινήσει τη διαδικασία να εμβολιαστούν και ποιοι δεν έχουν προγραμματίσει τον εμβολιασμό τους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ