Ταξί: Αύξηση του αριθμού των επιβατών ζητούν οι οδηγοί – Το αίτημα στην Επιτροπή των ειδικών

Αίτημα στην Επιτροπή των ειδικών για αύξηση των επιβατών στα ταξί έχει υποβάλει το υπουργείο Μεταφορών, όπως έγινε γνωστό κατά τη συνάντηση του υφυπουργού Υποδομών, Γιάννη Κεφαλογιάννη και του γ.γ. Μεταφορών Γιάννη Ξιφαρά με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων (ΠΟΕΙΑΤΑ) και του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ). Συγκεκριμένα, το υπουργείο Μεταφορών ζητεί να αυξηθεί ο αριθμός των επιβατών στα ταξί σε τρεις εκτός από τον οδηγό, από δύο που είναι σήμερα, πράγμα που αν γίνει δεκτό, θα τεθεί σε ισχύ από τις 21 Μαΐου.

Ομοίως, για τα 9θέσια (ΕΔΧ – Ειδικής Μίσθωσης), να αυξηθεί ο αριθμός των επιβατών σε τέσσερις εκτός από τον οδηγό, από δύο επιβάτες, σήμερα.

Σχετικά με το αίτημα των αυτοκινητιστών να δίδεται η δυνατότητα στους κατόχους Ε.Δ.Χ. να ταξινομούν σε αντικατάσταση οχημάτων, αυτοκίνητα έως 9 θέσεων με ταμειακή μηχανή και ταξίμετρο, η πλευρά του υπουργείου επεξεργάζεται νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα ικανοποιηθεί το σχετικό αίτημα επιλύοντας ζητήματα όπως ο αριθμός των ταξί ανά περιφέρεια, η διαδικασία ταξινόμησης, τα τεχνικά χαρακτηριστικά των οχημάτων και ο τρόπος χορήγησης.

Επιπλέον, το υπουργείο προτίθεται να ανταποκριθεί στο αίτημα του κλάδου για έλεγχο των ειδικών αδειών και σχετικά, σχεδιάζει να προχωρήσει σε επανεξέταση των ειδικών αδειών ταξί, ώστε να ελεγχθεί η πιθανότητα κάποιες άδειες να έχουν δοθεί παράνομα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ