Μαγιορκίνης: Έχουμε ακόμα δρόμο για την επιστροφή στην πλήρη κανονικότητα – Να είμαστε προσεκτικοί

“Η πίεση στο σύστημα Υγείας παραμένει σταθερά υψηλή, αλλά συνέχισε να δείχνει σημεία αποσυμπίεσης” ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής Ιατρικής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας.

“Ο αριθμός των ατόμων σε παρακολούθηση στις ΜΕΘ εντός της τελευταίας εβδομάδας μειώθηκε σε ποσοστό περίπου 8%. Ο αριθμός των νέων εισαγωγών με την νόσο παρουσίασε μείωση” πρόσθεσε ο κ. Μαγιορκίνη. Ο επίκουρος καθηγητής Ιατρικής του ΕΚΠΑ αναφέρθηκε επίσης στη σημασία του εμβολιασμού αλλά και στην τήρηση των μέτρων προστασίας, λέγοντας ότι δεν είναι ακόμα η στιγμή για χαλάρωση.

“Βγαίνουμε από την κατάσταση απομόνωσης χωρίς αυτό δεν σημαίνει ότι η επιδημία έχει τελειώσει. Έχουμε ακόμα δρόμο για την επιστροφή στην πλήρη κανονικότητα και για αυτό θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί μέχρι να εμβολιαστούμε και να εμβολιστεί ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού”ανέφερε χαρακτηριστικά.

14.172 θετικά κρούσματα από τα self test

Όσον αφορά στα self-test, ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε ότι μέχρι σήμερα περισσότερα από 10 εκατ. ατομικές συσκευές έχουν διατεθεί σε περισσότερους από 3 εκατ. πολίτες και έχουν επιβεβαιωθεί στον έλεγχο από επαγγελματία υγείας 14.172 κρούσματα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ