• Στη Μόσχα ο Νίκος Χαρδαλιάς - Οι συναντήσεις και το πρωτόκολλο συνεργασίας

  3:50 πμ, Τετάρτη 12 Μάι 2021 3:50 πμ, Τετάρτη 12 Μάι 2021

  Επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα πραγματοποιεί ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος συναντήθηκε με τον Ρώσο ομόλογό του και υπέγραψαν πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ της Πολιτικής Προστασίας και της EMERCOM σε μια σειρά από θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

  Συγκεκριμένα, ο κ. Χαρδαλιάς είχε συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό αρμόδιο για την Πολιτική Άμυνα, τις Έκτακτες Ανάγκες και την Εξάλειψη Συνεπειών από Φυσικές Καταστροφές (EMERCOM), Alexander Chupriyan και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΓΓΠΠ, οι συνομιλίες έγιναν σε άριστο κλίμα. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν θέματα ενίσχυσης της συνεργασίας Ελλάδας-Ρωσίας στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, με ιδιαίτερη έμφαση στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας, καλών πρακτικών και εμπειρογνωμοσύνης. Τόσο η Ρωσία, όσο και η χώρα μας έχουν μια σημαντική εμπειρία σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, ενώ επιπρόσθετα, η Ελλάδα, ως μέλος και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας – RescEU, συμβάλλει ενεργά και στην προώθηση καλών πρακτικών που έχουν αναπτυχθεί στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, υπογραμμίζεται.

  Υπεγράφη πρωτόκολλο συνεργασίας σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος

  Συζητήθηκε, επίσης, η προώθηση της υφιστάμενης Συμφωνίας Ελλάδας-Ρωσίας για τη συνεργασία στον τομέα της πρόληψης και της αντιμετώπισης φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών, καθώς και η στρατηγική συνεργασία των δύο χωρών ως κράτη-μέλη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ), ιδίως η περαιτέρω προώθηση κοινών πρωτοβουλιών στο πλαίσιο της Συμφωνίας για την συνεργασία στον τομέα παροχής έκτακτης βοήθειας και άμεσης ανταπόκρισης σε φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές που έχει υπογραφεί μεταξύ των μελών του Οργανισμού. Επιπλέον, ο Νίκος Χαρδαλιάς και ο Alexander Chupriyan υπέγραψαν πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ της Πολιτικής Προστασίας και της EMERCOM σε μια σειρά από θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

  Ο Νίκος Χαρδαλιάς ξεναγήθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων της EMERCOM όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί διεξοδικά για τη λειτουργία του, καθώς και να συνομιλήσει με στελέχη της Υπηρεσίας. Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκαν επίσης οι δυνατότητες διασύνδεσης του ρωσικού Κέντρου Επιχειρήσεων με το αντίστοιχο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ) της χώρας μας. Στη συνέχεια, η ελληνική αποστολή επισκέφθηκε το επιχειρησιακό κέντρο των Πυροσβεστικών Δυνάμεων της Μόσχας, ξεναγήθηκε στους χώρους του και συζήτησε θέματα κοινού ενδιαφέροντος στο πλαίσιο ενίσχυσης της εξωστρέφειας του Πυροσβεστικού Σώματος και ενδυνάμωσης των διμερών επαφών του με το αντίστοιχο ρωσικό.

  Τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, συνοδεύουν κατά την επίσκεψή του (10-12 Μαΐου) ο Υπαρχηγός Π.Σ. Αντιστράτηγος Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος, ο Προϊστάμενος Κλάδου Επιχειρήσεων Π.Σ., Υποστράτηγος Χρήστος Λάμπρης, ο Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Αντιπύραρχος Σπύρος Γεωργίου και η Σύμβουλος Επικοινωνίας και Στρατηγικού Σχεδιασμού, Ελένη Μπόμπου.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα