Κορονοϊός: Σχέδιο για εμβολιασμό στα νησιά άνω των 10.000 κατοίκων έως τις 25 Ιουνίου – Τι εξετάζεται

Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα του τουρισμού και στην κυβέρνηση θέλουν να “τρέξουν” την εκστρατεία εμβολιασμού σε τουριστικούς προορισμούς. Έτσι στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και στην οποία θα συμμετέχουν και ο Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και δήμαρχοι νησιών, θα βρεθεί το σχέδιο για τον εμβολιασμό των κατοίκων νησιών με πληθυσμό άνω των 10.000 κατοίκων.

Συμφώνα με πληροφορίες στο σχέδιο που θα παρουσιαστεί θα δίνεται η δυνατότητα στους κατοίκους αυτών των νησιών να εμβολιαστούν έως τις 25 Ιουνίου. Σημειώνεται ότι έχει προηγηθεί ο εμβολιασμός των κατοίκων νησιών με πληθυσμό κάτω των 10.000.

Με την αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα του τουρισμού να έχει ξεκινήσει, η κυβέρνηση στοχεύει να μετατρέψει άμεσα τα νησιά σε covid-free προορισμούς και γι’ αυτό θα προχωρήσει σε καθολικό εμβολιασμών των νησιών. Ο στόχος είναι διπλός. Αφενός να στηριχθούν τα νησιά της χώρας και αφετέρου να δοθεί ένα μήνυμα ότι οι σημαντικότεροι τουριστικοί προορισμοί θα είναι έτοιμα να υποδεχθούν επισκέπτες.

“Καθαρά” από κορονοϊό 18 νησιά

«Καθαρά» από κορονοϊό είναι 18 νησιά της Ελλάδας, όπου έχουν εμβολιαστεί όλοι οι κάτοικοι είτε με τις δύο δόσεις ή με μία δόση από τον Μάρτιο. Τα νησιά που είχε πραγματοποιηθεί η 1η δόση έως τις 6 Μαρτίου ήταν: Χάλκη, Λειψοί, Οθωνοί, Τήλος, Αρκοί, Μαθράκι, Γαύδος, Νίσυρος, Αγαθονήσι, Ερεικούσσα. Τα νησιά που είχε πραγματοποιηθεί και η 2η δόση έως τις 6 Μαρτίου ήταν: Καστελλόριζο, Μεγανήσι, Οινούσσες, Φούρνοι, Κάλαμος, Ψαρά, Θύμαινα, Κάστος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ