• Πέθανε ο συνδικαλιστής αστυνομικός Αντώνης Λιακόπουλος

  9:45 μμ, Δευτέρα 10 Μάι 2021 9:45 μμ, Δευτέρα 10 Μάι 2021

  Την τελευταία του πνοή άφησε ο Αντώνης Λιακόπουλος, γνωστός συνδικαλιστής αστυνομικός, έπειτα από μάχη που έδωσε με την επάρατη νόσο, όπως έκανε γνωστό η Ένωση Αστυνομικών Υπάλληλων Αθηνών. Ο Αντώνης Λιακόπουλος είχε διατελέσει μέλος του Δ.Σ. της ΠΟΑΣΥ, αλλά και Γενικός Γραμματέας και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπάλληλων Αττικής, που εξέφρασε τη βαθιά οδύνη "για την απώλεια του ιστορικού στελέχους του συνδικαλιστικού κινήματος".

  Η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπάλληλων Αθηνών

  «Έφυγε» ο Αντώνης Λιακόπουλος

  Η Ένωση Αστυνομικών Υπάλληλων Αθηνών εκφράζει τη βαθιά οδύνη της για την απώλεια του ιστορικού στελέχους του συνδικαλιστικού κινήματος Αντώνη Λιακόπουλου, ο οποίος πάλεψε για μεγάλο χρονικό διάστημα ενάντια στην επάρατη νόσο με θάρρος, αλλά σε αυτή τη μάχη δε βγήκε νικητής. Ήταν ίσως και η μοναδική φορά που δεν νίκησε.

  Υπηρέτησε το συνδικαλιστικό κίνημα σε πανελλαδικό επίπεδο ως μέλος Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΣ.Υ. επί σειρά ετών, κυρίως όμως, προερχόμενος από την Αττική αποτέλεσε στυλοβάτη της πάλαι ποτέ Ένωσης Αστυνομικών Υπάλληλων Αττικής, κατέχοντας τα αξιώματα τόσο του Γενικού Γραμματέα, όσο και του Αντιπροέδρου για πάνω από δύο δεκαετίες, εκπροσωπώντας επάξια τους αστυνομικούς του λεκανοπεδίου. Ο Αντώνης με τον ακέραιο χαρακτήρα του και τη δύναμη της ψυχής του είχε κερδίσει την εκτίμηση των συναδέλφων για την διαρκή, αγόγγυστη και ανιδιοτελή συμμετοχή και προσφορά του στον κοινό μας αγώνα. Αποτέλεσε δε αρωγό και συμπαραστάτη της νεοσύστατης Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών το 2013 στα πρώτα βήματά της.

  Με τον Αντώνη είτε συμφωνούσε είτε διαφωνούσε κάποιος, από τη συζήτηση μαζί του γινόταν σοφότερος. Ήταν αγαπητός από όλους και αυτό αποτελούσε τεράστιο παράσημο για να αντιληφθεί κανείς την προσωπικότητά του. Εμείς ως νεότερη γενιά του συνδικαλιστικού κινήματος, πέραν του να τιμήσουμε τη μνήμη του, έχουμε ευθύνη να μεταλαμπαδεύσουμε το πάθος του που ήταν η εκπροσώπηση των συναδέλφων και η σύγκρουση με κάθε μορφή εξουσίας.

  Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών αποχαιρετά τον καλό συνάδελφο και ένα από τα παλαιότερα στελέχη μας και συλλυπείται θερμά τους οικείους του.

  Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

  Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

  Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα