Σχολεία: Με self test και μάσκες η επιστροφή των μαθητών στα θρανία – ΦΩΤΟ

Το κουδούνι χτύπησε ξανά σήμερα σε Γυμνάσια, Δημοτικά και Νηπιαγωγεία. Οι μαθητές επέστρεψαν στα θρανία με τις βεβαιώσεις αρνητικού self test στα χέρια αλλά και με τις μάσκες προστασίας από τον κορονοϊό. Έπειτα από πολλές εβδομάδες τηλεκπαίδευσης, οι μαθητές ξεκίνησαν να φτάνουν στα σχολεία περίπου στις 8 το πρωί, πριν χτυπήσει το κουδούνι που θα σήμανε την έναρξη των δια ζώσης μαθημάτων, κάτω, φυσικά, από αυστηρούς κανόνες που θα πρέπει το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας να τηρήσει ευλαβικά.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του grtimes.gr, οι μαθητές του 11ου δημοτικού σχολείου στη Θεσσαλονίκη χρειάστηκε να περιμένουν – μαζί με τους γονείς τους – για λίγα λεπτά στην ουρά, κρατώντας αποστάσεις, καθώς στην είσοδο γινόταν έλεγχος από το προσωπικό του σχολείου στις βεβαιώσεις αρνητικού τεστ και δίνονταν οι απαραίτητες οδηγίες πριν εισέλθουν με σειρά οι μαθητές στις σχολικές αίθουσες.

Θυμίζουμε, ότι τα τεστ είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την προσέλευση μαθητών, εκπαιδευτικών, διοικητικού και λοιπού προσωπικού στο σχολείο, και πρέπει να γίνονται πριν την έναρξη των μαθημάτων κάθε Δευτέρα και Πέμπτη. Ως προς τις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, η διενέργεια self-test είναι υποχρεωτική για τους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση για τη διενέργεια του τεστ στους μαθητές.

Πηγή: grtimes.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ