Πολιτισμός: Πότε ανοίγουν τα μουσεία – Το σχέδιο για συναυλίες και κινηματογράφους

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης, αναφερόμενος στην πρόταση του υπουργείου Πολιτισμού στη γνωμοδοτική επιστημονική Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας, δήλωσε ότι μέσα στον Μάιο αναμένεται να ανοίξουν τα μουσεία και οι υπόλοιπες πολιτιστικές δραστηριότητες.

“Για τα μουσεία η πρότασή μας είναι με περιορισμούς στην πληρότητά τους να έχουν προτεραιότητα στο άνοιγμα από την άλλη Παρασκευή στις 14 Μαΐου, γιατί δεν υπάρχει συνεχής ροή κόσμου και είναι ασφαλή” ανέφερε ο κ. Γιατρομανωλάκης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Στο ερώτημα εάν είναι δυνατόν να ανοίξουν τα θερινά σινεμά και τα θέατρα πριν από τις 21 Μαΐου είπε ότι “υπάρχουν τρία ζητήματα: Η πληρότητα που θα καταστήσει τους κινηματογράφους βιώσιμους. Τα θερινά σινεμά κάνουν δύο προβολές, ο χρονικός περιορισμός όμως στις 23:00 πέφτει πάνω στη δεύτερη προβολή, οπότε πρέπει να εξετάσουμε το κομμάτι αυτό του περιορισμού. Η διανομή των ταινιών”.

“Η επόμενη δραστηριότητα είναι στις 28 Μαΐου και έχει να κάνει με αυτό που λέμε θέαμα και ακρόαμα με την προϋπόθεση ότι μιλάμε πάντα για ανοιχτούς χώρους συνέχισε ο υφυπουργός Πολιτισμού ο οποίος ειδικά για τις συναυλίες είπε “μιλάμε πάντα για καθήμενους”, ενώ σε ερώτηση εάν εξετάζουν να ακολουθήσουν το παράδειγμα άλλων χωρών, όπου υποβάλλονταν σε τεστ οι θεατές λίγο πριν από την έναρξη της συναυλίας ο κ. Γιατρομανωλάκης ανέφερε: “προσωπικά δεν έχω καμία αντίρρηση για τα self test πριν την έναρξη. Έχουμε κάνει συζητήσεις με ανθρώπους των επιχειρήσεων των συναυλιών. Πρέπει να δούμε και με τους διοργανωτές και με τους γιατρούς, αν μπορεί να γίνει σε μεγάλη κλίμακα” ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξης ανέφερε ότι “η πληρότητα στα σινεμά και στα θέατρα θα μπορούσε να συνδυαστεί με τους εμβολιασμούς”.

Σε ερώτημα για τον τρόπο με τον οποίο το Υπουργείο σχεδιάζει να ενισχύσει οικονομικά τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στο χώρο του Πολιτισμού, ο υφυπουργός είπε “υπάρχει μία δέσμη μέτρων, κάποια είναι ήδη σε εφαρμογή και κάποια ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να τα ανακοινώσουμε σύντομα. Από το πρόγραμμα επιδότησης θέσεων που ήδη τρέχει κοιτάζουμε να βοηθήσουμε οικονομικά στην προμήθεια εξοπλισμού όπως οι πύλες θερμομέτρησης και ο εξαερισμός αλλά και να δούμε θέματα σχετικά με το κεφάλαιο κίνησης ακόμα και κίνητρα για το κοινό για να πάει να παρακολουθήσει παραστάσεις και συναυλίες και παράλληλα να ξεκινήσουμε σε συνεργασία με τον κλάδο μία διαφημιστική εκστρατεία στην οποία θα λέμε ότι ο πολιτισμός είναι ασφαλής”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ