“Πάγος” στα σενάρια για διαπεριφερειακές μετακινήσεις με self test ή πιστοποιητικό εμβολίου – Τι θα γίνει με τα sms

Στο δημόσιο διάλογο έχει τεθεί το ζήτημα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων, που όπως έχει ήδη ανακοινωθεί θα απελευθερωθούν στις 15 Μαΐου. Κυβερνητικές πηγές, σύμφωνα με την ΕΡΤ, βάζουν φρένο στα σενάρια οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις να επιτρέπονται με την επίδειξη αρνητικού self test ή βεβαίωση εμβολιασμού.

Για το ζήτημα ερωτήθηκε, εξάλλου, σήμερα ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 απάντησε σε σχετικό ερώτημα ότι το “πρωτόκολλο των μετακινήσεων θα είναι έτοιμο μέσα στις επόμενες ημέρες όταν θα έχουμε και περισσότερα στοιχεία”, ενώ έβαλε τέλος στις πληροφορίες περί ανοίγματος των μετακινήσεων με εμβόλιο ή self test. “Η αίσθηση την οποία έχω είναι ότι δεν θα υπάρχει σε αυτή τη φάση διάκριση, επί τη βάσει του αν κάποιος είναι εμβολιασμένος ή όχι” είπε ο κ. Γεραπετρίτης για να προσθέσει ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοιου τύπου διάκριση διότι καταλαβαίνουμε ότι θα ήταν ένας υπέρμετρος περιορισμός για την ώρα”.

Ερωτηθείς για την κατάργηση των sms, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι “αυτή τη στιγμή η κατάσταση πηγαίνει καλά αλλά δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Για ένα διάστημα ακόμη πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να τηρούμε τα μέτρα. Τα sms έχουν αυτή την έννοια, να μας υπενθυμίζουν ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Το θέμα θα επαναξιολογηθεί με το άνοιγμα τον υπερτοπικών μετακινήσεων και νομίζω σταδιακά θα απεμπλακούμε και από την αποστολή των μηνυμάτων”. Εξήγησε, δε, ότι “θα παραμείνει μόνο ο χρονικός περιορισμός των τριών ωρών των sms”.

Σε ό,τι αφορά στην απελευθέρωση του ωραρίου κυκλοφορίας τη νύχτα, τόνισε ότι, “πηγαίνουμε βήμα- βήμα” και εξήγησε πως “το ωράριο θα διευρυνθεί σταδιακά. Σε πρώτη φάση η επέκταση θα είναι μετά τις 23:00 και μετά, αν όλα πάνε καλά, μπορεί να υπάρξει πλήρης απελευθέρωση”.

Υπενθυμίζεται ότι σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Καθημερινή”, ανέφερε ότι η κυβέρνηση θέλει να αποτρέψει τη γενικευμένη αίσθηση που τείνει να παγιωθεί ότι έχουμε τελειώσει με τον κορονοϊό, θέτοντας συγκεκριμένους κανόνες στις άρσεις περιορισμών, ώστε να αποφευχθεί η γενική χαλάρωση σε όλα τα επίπεδα. Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, οι οποίες θα απελευθερωθούν στις 15 Μαΐου, όπως επανέλαβε και η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, θα γίνονται μόνο με την επίδειξη αρνητικού self test ή βεβαίωση εμβολιασμού, χωρίς ακόμα να έχει αποφασιστεί εάν θα πρόκειται για βεβαίωση μιας ή δύο δόσεων. Ο στόχος είναι να μπει φρένο στη διασπορά του ιού στην περιφέρεια, όπου τα νοσοκομεία είναι λιγότερα, αλλά και να εμπεδωθεί πως ο κίνδυνος δεν έχει περάσει και η πανδημία είναι ακόμα παρούσα, ανέφερε το δημοσίευμα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ