Μποτρίνι στον Realfm 97,8: Ανοίγουμε, αλλά αντιμετωπίζουμε δυσκολίες και φοβερό κόστος

Ο βραβευμένος με αστέρια Μισελέν και ιδιοκτήτης των εστιατορίων «Etrusco» και «Botrini’s», Έκτορας Μποτρίνι, μίλησε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 σχετικά με το άνοιγμα της εστίασης και τις δυσκολίες.

“Ανοίγω αύριο! Αντιμετωπίζουμε δυσκολίες και φοβερό κόστος. Φαντάσου το μαγαζί, γι’αυτό καθυστερήσαμε, ήταν επτά μήνες κλειστό. Φτιάξαμε κήπους από την αρχή, μαγειρεύουμε από την αρχή, είναι μάλιστα η πρώτη φορά που μας έληξαν τα αναψυκτικά. Τώρα ο φόβος μας είναι μήπως κλείσουμε πάλι” περιέγραψε.

“Οι εξωτερικοί χώροι δεν αρκούν. Εμείς έξω πάρα το γεγονός ότι ο χώρος είναι τεράστιος, σταματάμε στα 45 άτομα. Άρα, δεν βγαίνει εύκολα, βγαίνει με πολύ κόπο. Είναι οι αποστάσεις, δεν μπορείς να φας πριν τις 7, ο ήλιος είναι ψηλά και ο Έλληνας τρώει και λίγο αργούτσικα. Είναι πρόβλημα” πρόσθεσε.

“Σκέφτομαι τους ανθρώπους που δεν έχουν λεφτά στην άκρη να ανοίξουν το μαγαζί τους, ξέρεις τι κόστη είναι τώρα; Πρέπει να αγοράσουμε μαναβική, κρέας, ψάρι, κρασιά, κάβες, καθαριστικά. Όποιος δεν έχει χρήματα τι θα κάνει; Υπάρχει κόσμος που ξέρω και ζορίζεται πάρα πολύ να ανοίξει τα μαγαζιά του” τόνισε.

“Στην Κέρκυρα πολλά ξενοδοχεία είναι πολύ χαμηλά στις κρατήσεις από 15 Μαΐου έως τέλη Ιουνίου. Υπάρχει μια καλή κινητικότητα από Ιούλιο μέχρι Σεπτέμβριο και δεν ξέρω τι θα γίνει τον Οκτώβριο. Το θέμα είναι ότι τέσσερις μήνες δεν φτάνουν για να καλύψουν έξοδα. Όσο καλά και να πάει, θα είναι η μία ή η άλλη στην καλύτερη περίπτωση. Ο εργαζόμενος που ξεκινούσε από 1η Μάρτη να πληρώνεται, τώρα ξεκινάει σε πολλά ξενοδοχεία από τέλος Μαΐου. Χάνουν και αυτοί οι άνθρωποι τρεις μήνες. Έχω την αίσθηση ότι τα χειρότερα θα τα δούμε μπροστά μας τον χειμώνα. Ελπίζουμε να μην υπάρξει και τρίτη χρονιά. Είναι δύσκολα τα πράγματα, δεν είναι απλά. Ανοίγουμε με μεγάλη χαρά, αλλά είναι ζόρικα. Θα τα βρούμε μπροστά μας. Ευελπιστώ να έχουμε μια ροή, αλλιώς θα είναι δύσκολα” κατέληξε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ