Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Πότε θα επαναλειτουργήσουν

Προς το παρόν δεν έχει ληφθεί τελική απόφαση για τον χρόνο επαναλειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το άνοιγμα στην εκπαίδευση γίνεται σταδιακά και με ασφάλεια και θα προηγηθεί η επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων, προκειμένου να εξεταστεί το μέγεθος της διασποράς του κορονοϊού, λαμβάνοντας υπόψη, όπως επισημαίνουν, το γεγονός ότι οι μεταλλάξεις του ιού μεταδίδονται και στα παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σύντομα αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις σχετικά με το πότε θα ανοίξουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, με βάση και την εισήγηση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, οι οποίοι εκφράζουν επιφυλάξεις, ενώ παράλληλα εξετάζεται η αποτελεσματικότητα της χρήσης self test σε παιδιά προσχολικής ηλικίας έως 4 ετών.

Γεωργιάδης: Υπό συζήτηση το άνοιγμα των παιδικών σταθμών

Σχετικά με το άνοιγμα των παιδικών σταθμών ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1, ότι υπάρχει μια επιφύλαξη, καθώς όπως είπε όσο κατεβαίνει η ηλικία υπάρχει ο φόβος της πειθαρχίας. Ωστόσο, σημείωσε ότι σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών όπου θα συζητηθεί το άνοιγμα των παιδικών σταθμών, καθώς και των φροντιστηρίων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ