Προφυλακιστέος ο Μένιος Φουρθιώτης – Στη φυλακή και δύο συγκατηγορούμενοί του

Προσωρινή κράτηση για τον Μένιο Φουρθιώτη και τους δύο από τους τρεις συγκατηγορουμένους του ήταν η απόφαση της Δικαιοσύνης.

Ο 30ος ανακριτής και ο αρμόδιος εισαγγελέας μετά τις απολογίες τους έκριναν πως πρέπει κρατηθούν προσωρινά τόσο ο ίδιος όσο και οι δύο συγκατηγορούμενοί του που εμπλέκονται (πέραν των πυροβολισμών στην οικία του παρουσιαστή, τους οποίους φέρεται να παρήγγειλε ο ίδιος) και στους πυροβολισμούς κατά αστυνομικών στην ομάδα ΔΙΑΣ στη Νέα Ερυθραία. Ο τέταρτος κατηγορούμενος αντιμέτωπος μόνο με κατηγορίες σχετικές με ναρκωτικά επίσης αφέθηκε ελεύθερος.

Αρνήθηκαν τις κατηγορίες

Η απόφαση για την ποινική μεταχείριση των τριών κατηγορουμένων ελήφθη με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, ύστερα από μία διάσκεψη που διήρκησε περίπου τρεις ώρες. Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο παρουσιαστής, που έμεινε στο γραφείο του ανακριτή περίπου δυο ώρες, αρνήθηκε τις κατηγορίες εναντίον όπως επίσης και οι δυο συγκατηγορούμενοί του που φέρονται ως δράστες των επιθέσεων εναντίον της οικείας του παρουσιαστή και εναντίον των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ. Μάλιστα τις επιθέσεις στο σπίτι του παρουσιαστή φέρεται να παρήγγειλε ο ίδιος ώστε να “πείσει” τις αρχές να του επαναφέρουν αστυνομική προστασία.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι δυο συγκατηγορούμενοι για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά των αστυνομικών στη συμπλοκή στη Νέα Ερυθραία, αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται. Μάλιστα, φέρονται να υποστήριξαν πως τα στίγματα των κινητών τους τηλεφώνων αποδεικνύουν ότι δεν βρέθηκαν στο σημείο που έγινε η ανταλλαγή πυροβολισμών. Οι ίδιοι φέρονται να επανέλαβαν πως η μόνη τους σχέση με το Μένιο Φουρθιώτη ήταν ότι τους είχε προσλάβει ως προσωπικό φύλαξης του μετά την απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ που απέσυρε τη φρούρηση του παρουσιαστή.

Σχετικά με το γενετικό υλικό που βρέθηκε σε σάκο στο σημείο της συμπλοκής και ταυτίζεται με τον γενετικό υλικό ενός εκ των κατηγορουμένων, εκείνος υποστήριξε ότι εκτός του δικού του dna εντοπίστηκαν ακόμη δύο τύποι, αφού τον επίμαχο σάκο τον είχε αφήσει στο κανάλι. Τέλος, αναφορικά με τη μηχανή που κατασχέθηκε ως το όχημα διαφυγής των κατηγορουμένων από τη Νέα Ερυθραία, υποστήριξαν ότι λόγω ηλεκτρολογικών προβλημάτων, δεν θα μπορούσε να είναι η μηχανή της επίθεσης κατά των αστυνομικών.

Κων/νος Γώγος: “Θα προσφύγουμε κατά του εντάλματος κράτησης”

Ο Κωνσταντίνος Γώγος συνήγορος συγκατηγορουμένων του Μ. Φουρθιώτη ανέφερε πως “περάσαμε μια πολύωρη διαδικασία. Οι εντολείς μου αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Θα προσφύγουμε κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης για τον εντολέα μου. Οι άνθρωποι δούλευαν σεκιούριτι και αυτή είναι η μοναδική εμπλοκή τους”.Στον Κορυδαλλό θα οδηγηθεί αύριο ο Φουρθιώτης

Σύμφωνα με πληροφορίες ο τηλεπαρουσιαστής θα παραληφθεί γύρω στις 8:30 – 9:00 το πρωί από την ΓΑΔΑ, όπου κρατείται μέχρι στιγμής, και θα μεταχθεί στις φυλακές Κορυδαλλού όπου θα μπει στην ΣΤ πτέρυγα . Σημειώνεται ότι πριν από την μεταφορά του στον Κορυδαλλό θα έχει κάνει μοριακό τεστ για κορονοϊό. Οι άλλοι δυο συλληφθέντες για την υπόθεση θα μεταφερθούν στις φυλακές Μαλανδρίνου ο ένας και στις φυλακές Λάρισας ο άλλος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ