Εμβολιασμοί: Τι ισχύει έως τη Δευτέρα του Πάσχα – Πότε “ανοίγουν” τα ραντεβού για τους 45-49

Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού. Κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας γίνονται κανονικά ενώ ταυτόχρονα ανοίγουν οι πλατφόρμες των ραντεβού και για επιπλέον ηλικιακές ομάδες. Στόχος είναι να χτιστεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο “τείχος ανοσίας” το επόμενο χρονικό διάστημα ώστε να θωρακιστεί ο πληθυσμός απέναντι στις σοβαρές επιπλοκές του ιού.

Σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, το Μεγάλο Σάββατο αλλά και τη Δευτέρα του Πάσχα ο εμβολιασμός των πολιτών θα διεξάγεται όπως και τις υπόλοιπες ημέρες. Μόνο την Κυριακή του Πάσχα δεν θα πραγματοποιούνται εμβολιασμοί προκειμένου να ξεκουραστούν και οι υγειονομικοί που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και δίνουν σκληρή μάχη όλο αυτόν τον καιρό.

Σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή έχουν αυξηθεί τα εμβολιαστικά κέντρα ενώ προβλέπεται επταήμερη λειτουργία και παράταση του ωραρίου λειτουργίας έως τις 24:00 όπως επίσης και συμμετοχή στο πρόγραμμα εμβολιασμού και των ιδιωτικών κέντρων. Ειδικότερα, για την υλοποίηση του εθνικού προγράμματος εμβολιασμών κατά της covid-19 και για το χρονικό διάστημα μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2021, τα εμβολιαστικά κέντρα που λειτουργούν εντός των Νοσοκομείων του ΕΣΥ, του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, των Νοσοκομείων Αρεταίειο και Αιγινήτειο, των δημόσιων δομών ΠΦΥ και των Τοπικών Ομάδων Υγείας, καθώς και των εμβολιαστικών κέντρων υψηλής δυναμικότητας που λειτουργούν υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, δύνανται να λειτουργούν επτά ημέρες την εβδομάδα (συμπεριλαμβανομένων και ημερών αργίας), με ωράριο από τις 7:00 π.μ. έως 24:00, σε δύο βάρδιες.

Ανοίγει το Μ. Σάββατο η πλατφόρμα για τους 45-49 ετών

Ανοίγει το Μεγάλο Σάββατο η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 45-49 ετών με όλα τα εμβόλια. Στο μεταξύ ικανοποιεί το ενδιαφέρον των νέων να εμβολιασθούν. Στην ομάδα 30-39 από την Τρίτη που άνοιξε η πλατφόρμα έως χθες είχαν κλειστεί 120.000 ραντεβού ενώ 12.000 νέοι έχουν ήδη εμβολιασθεί. Στην ομάδα 40-44 από την πρώτη στιγμή που άνοιξε η πλατφόρμα κλείστηκαν περισσότερα από 45.000 ραντεβού. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας, είπε ότι μέχρι τα τέλη Ιουνίου όποιος ενήλικος το επιθυμεί θα μπορεί να εμβολιαστεί.

Επιπλέον ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης αποκάλυψε πως τις επόμενες ημέρες, θα αρχίσει πρόγραμμα εμβολιασμού στο σπίτι για άτομα που δεν μπορούν εύκολα να μετακινηθούν, με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson. «Οι κατάκοιτοι θα λάβουν το εμβόλιο, εφόσον το επιθυμούν, κατ’ οίκον. Γι’ αυτό θα υπάρχει ειδική πρόβλεψη. Στις περιπτώσεις αυτές είναι καλύτερα να πάμε στο μονοδοσικό εμβόλιο. Από τα μέσα Μαΐου θα υπάρχει επαρκής δοσολογία και του εμβολίου Johnson & Johnson που έχει την ιδιαιτερότητα ότι είναι μίας δόσης», τόνισε ο κ. Γεραπετρίτης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ