Θεμιστοκλέους: Οι 40-44 ετών η επόμενη ομάδα που θα ανοίξει για όλα τα εμβόλια – Στις αρχές Μαΐου το πότε

Η επόμενη ηλικιακή ομάδα, για την οποία η πλατφόρμα θα ανοίξει για όλα τα εμβόλια του κορονοϊού, θα είναι αυτή των 40-44 ετών, όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Θεμιστοκλέους διευκρίνισε ότι εντός των πρώτων ημερών του του Μαΐου θα γνωρίζουμε το πότε ακριβώς θα ανοίξει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια για τους 40-44 ετών.

Υπενθύμισε ότι το Μεγάλο Σάββατο η πλατφόρμα των ραντεβού θα ανοίξει για την ηλικιακή ομάδα 45-49 ετών και θα είναι διαθέσιμα όλα τα εμβόλια.

Ερωτηθείς για τη συμμετοχή των πολιτών ηλικίας 30-39 ετών, οι οποίοι θα εμβολιαστούν με το εμβόλιο της AstraZeneca, ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι μέχρι στιγμής έχουν προγραμματιστεί 103.000 ραντεβού. “Είναι ένα ποσοστό αρκετά καλό, τουλάχιστον όπως το βλέπουμε εμείς επιχειρησιακά, είναι πολίτες που επέλεξαν να εμβολιαστούν γρήγορα” είπε και πρόσθεσε ότι “είναι ένας πολύ σημαντικός αριθμός”.

Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με την ηλικιακή ομάδα 18-30 ετών, τόνισε ότι “αν πάμε με βάση τον σχεδιασμό και τις παραδόσεις, πιστεύουμε ότι εντός του Ιουνίου θα έχουμε ανοίξει σχεδόν σε όλες τις ηλικιακές ομάδες”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ