Συνεδριάζουν οι ειδικοί: Διαδημοτικές μετακινήσεις και sms στο… τραπέζι – Πότε θα καταργηθούν τα μηνύματα

Αντίστροφη μέτρηση για την κατάργηση της χρήσης των sms για τις μετακινήσεις των πολιτών. Θέμα το οποίο αναμένεται να απασχολήσει σήμερα και την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, η οποία θα συνεδριάσει και θα εξετάσει διεξοδικά τα στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας.

Πότε όμως θα καταργηθούν τα sms για τις μετακινήσεις; Όπως είπε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη «θα υπάρξουν ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες για το θέμα των sms αλλά και για τις διαδημοτικές μετακινήσεις». Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος μιλώντας στον ΕΡΤ1, είπε ότι «μέσα στο πρώτο 15ήμερο του Μαΐου θα καταργηθούν τα μηνύματα». Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης εκτίμησε με τη σειρά του μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι εάν και δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα για κατάργηση του sms, θα μπορούσαν να καταργηθούν τις επόμενες ημέρες εάν επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί.

Τα σενάρια που υπάρχουν στο τραπέζι αυτή τη στιγμή είναι τα εξής: το πρώτο είναι να ισχύσει η κατάργησή τους από τη Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου, οπότε ανοίγει και η εστίαση και αναμένεται ότι θα απελευθερωθούν και οι διαδημοτικές μετακινήσεις. Το δεύτερο σενάριο τοποθετεί την κατάργηση των sms για τις μετακινήσεις στις 15 Μαΐου, μαζί με την επανεκκίνηση του τουρισμού και την απελευθέρωση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων.

Όπως και να έχει στην κυβέρνηση αναμένουν και τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις και να υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις.Εστίαση και διαδημοτικές μετακινήσεις

«Πρεμιέρα» για την εστίαση τη Δευτέρα του Πάσχα μετά το lockdown έξι μηνών και οι επιχειρηματίες προβαίνουν σε πυρετώδεις προετοιμασίες για να είναι καθ’ όλα έτοιμοι. Μαζί με την εστίαση, «είναι λογικό να απελευθερωθούν και οι διαδημοτικές μετακινήσεις» όπως είπε η Αριστοτελία Πελώνη, αν και αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι, μέχρι τώρα, τις καθημερινές ισχύει η απαγόρευση διαδημοτικών μετακινήσεων με εξαιρέσεις όταν πρόκειται για μετακίνηση σε κομμωτήρια και καταστήματα. Οι διαδημοτικές μετακινήσεις, επίσης, το τελευταίο διάστημα επιτρέπονταν τα Σαββατοκύριακα στο πλαίσιο της μετακίνησης 6. Η εστίαση θα κάνει restart την προσεχή Δευτέρα με χρήση μόνο τραπεζιών σε εξωτερικούς χώρους, ενώ τότε θα αναπροσαρμοστεί και το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας ξεκινώντας από τις 11 το βράδυ από 10 που ισχύει έως την Κυριακή του Πάσχα.Οι ημερομηνίες για το άνοιγμα δραστηριοτήτων

Μετά το άνοιγμα της εστίασης στις 3 Μαΐου, σειρά παίρνουν και άλλες δραστηριότητες. Στις 10 Μαΐου επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές των Δημοτικών και των Γυμνασίων, ενώ στις 15 Μαΐου επανεκκινεί ο τουρισμός που είναι και το μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση. Την ίδια ημέρα θα «απελευθερωθούν» και οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις. Εντός Μαΐου προγραμματίζεται να ανοίξουν και άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες, με τελευταίους πάντως τους χώρους θεάματος και ακροάματος, αποκλειστικά σε εξωτερικούς χώρους και βάση των προτύπων ασφάλειας που ίσχυσαν το καλοκαίρι του 2020.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ