Ξεσπά ο γιος 85χρονης που πέθανε στο γηροκομείο των Χανίων: Πρόκειται για τέρατα, την άφηναν να πεθαίνει τρεις μέρες

«Πρόκειται για τέρατα, χτύπησε η μητέρα μου και την άφηναν να πεθαίνει τρεις μέρες. Να κλειστούν τα θηρία μέσα», δήλωσε στο Mega o γιος της 85χρονης που πέθανε πριν από έναν χρόνο στο γηροκομείο στα Χανιά και πριν από λίγες μέρες έγινε η εκταφή της σορού την οποία διαδέχτηκαν ανατριχιαστικές μαρτυρίες, που όπως υποστήριξε ο ίδιος, έξυσαν μια βαθιά πληγή που παραμένει πάντα ανοιχτή για τον ίδιο.

«Δεν μας ειδοποίησαν, μας έλεγαν ψέματα και την άφησαν να πεθάνει», είπε ακόμη. «Αυτό που διαπιστώσαμε ήταν ότι στο μέτωπο είχε κάτι, αλλά είχε προτρέξει η ιδιοκτήτρια και μας είχε πει ότι είχε χτυπήσει στο κάγκελο», επισήμανε ο γιος της 85χρονης. Η ηλικιωμένη μπήκε στο γηροκομείο τον Ιανουάριο του 2020 και πέθανε 4 μήνες μετά. Όπως είπε ο γιος της, μετά τις πρώτες μέρες, οι υπεύθυνοι με διάφορες προφάσεις τον κρατούσαν μακριά: «Τους λέω ρε παιδιά, αφού έχετε σαλόνι, εσωτερικά να τη δω μέσα, έξω από την τζαμαρία να είμαι εγώ και να μην έχουμε επαφή. “Μα ξέρετε τώρα την κουρεύουμε, της κάνουμε τώρα μπάνιο” μου απαντούσαν».

Τον περασμένο Μάιο ενημερώνεται πως η μητέρα του έπαθε ουρολοίμωξη. Τρεις μέρες μετά χωρίς να την έχει δει, μαθαίνει ότι πέθανε. Η μαρτυρία νοσηλευτή για πτώση της άτυχης γυναίκας από το κρεβάτι της, αρχίζει να βάζει στο μυαλό του, τους πρώτους εφιάλτες. Και όπως δήλωσε, οι υπεύθυνοι δεν τον ενημέρωσαν ποτέ.

«Η μητέρα μου χτύπησε και την άφηναν να πεθαίνει τρεις μέρες», υποστηρίζει. Ο γιος της 85χρονης είναι πεπεισμένος πως η μητέρα του θα ζούσε αν δεν είχε μπει σε αυτό το γηροκομείο. Κάτι που πιστεύουν στην πλειοψηφία τους οι συγγενείς κ των άλλων 73 θυμάτων, που ήδη έχουν τεθεί στο μικροσκόπιο της έρευνας. Άνθρωποι ανήμποροι στα καροτσάκια και τα κρεβάτια τους. Πεινασμένοι χωρίς την παραμικρή βοήθεια. Έτσι μας περιγράφουν την καθημερινότητά τους στο γηροκομείο, οι στενοί συγγενείς τους.

Κόρη ενός άλλου θύματος δηλώνει: «Ένα κολαστήριο ήταν εδώ και 12 χρόνια. Την μάνα μου την είχα εκεί, την τρελάνανε τη μανούλα μου».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ