Πάσχα: Τι καιρό θα κάνει μέχρι την Κυριακή – Σε ποιες περιοχές η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 35 βαθμούς

Με γενικά καλό καιρό αναμένεται να κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Αναμένεται ηλιοφάνεια που θα εναλλάσσεται με αραιές νεφώσεις οι οποίες κατά τόπους θα είναι πυκνότερες, ενώ κάποια φαινόμενα που αναμένονται κυρίως τη Μεγάλη Τετάρτη θα είναι τοπικού χαρακτήρα. Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5 έως 6 μποφόρ, ενώ αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα από τη Μεγάλη Τετάρτη.

Το κυριότερο όμως χαρακτηριστικό του καιρού της Μεγάλης Εβδομάδας θα είναι η συνεχής σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας. Στην εικόνα παρουσιάζεται η μέγιστη θερμοκρασία που αναμένεται έως και το Μεγάλο Σάββατο σε πέντε επιλεγμένες πόλεις της χώρας. Σε αρκετές περιοχές η μέγιστη θερμοκρασία από την Μεγάλη Παρασκευή και έπειτα θα πλησιάσει ή ακόμη και θα ξεπεράσει τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή ΦΩΤΟ: meteo.gr

Η πρόγνωση του Αρνιακού

Σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Τη Μεγάλη Παρασκευή αναμένονται αραιές νεφώσεις και αφρικανική σκόνη. Οι νοτιάδες θα φθάσουν τα 5 με 6 μποφόρ και ο υδράργυρος θα αγγίξει και θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου. Το Μεγάλο Σάββατο παρόμοιες θα είναι οι καιρικές συνθήκες και ακόμα μεγαλύτερη η άνοδος της θερμοκρασίας. Την Κυριακή του Πάσχα ο καιρός θα είναι αίθριος, με ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες, εκτός από τα ορεινά όπου ίσως υπάρξουν λίγες μπόρες. Δείτε το βίντεο από την εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ