Κατερίνη: Κακοποίηση και δεύτερης ανήλικης ερευνούν οι Αρχές – Οι φωτογραφίες που βρέθηκαν στο σπίτι του διευθυντή δημοτικού

Της Άννας Κανδύλη,

Δεκάδες γυμνές φωτογραφίες και βίντεο της ανιψιάς του όταν ήταν ανήλικη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του δασκάλου, διευθυντή δημοτικού σχολείου στην Κατερίνη, που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση της 28χρονης σήμερα κοπέλας από τα 9 έως τα 16 της χρόνια. Και όχι μόνο. Όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριό του, η έρευνα των Αρχών στο σπίτι του αποκάλυψε πως είχε αποθηκεύσει φωτογραφίες και μίας ακόμη ανήλικης κοπέλας, φίλης της ανιψιάς του, καθώς και υλικό από πορνογραφικές σελίδες.

Ο 60χρονος, που, αν και αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες, δεν έχει παυθεί από τα καθήκοντά του, κατά την απολογία του αρνήθηκε τις κακουργηματικές πράξεις που του αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι η ίδια η ανήλικη αποθήκευε το επίμαχο υλικό, γιατί όπως του έλεγε, ήθελε να θυμάται τα νιάτα της! Ωστόσο, εκείνο που ξεπερνά τη λογική είναι ότι, όπως προκύπτει από τα λεγόμενά του, το να φωτογραφίζεται γυμνό ένα 13χρονο κορίτσι ή να κάνει ασελγείς πράξεις μπροστά στην κάμερα δεν προκαλούσε καμία εντύπωση ούτε στον ίδιο ούτε στη σύζυγό του, αδελφή της μητέρας της καταγγέλλουσας, που βρισκόταν, όσο γίνονταν όλα αυτά, στο ίδιο σπίτι. Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην απολογία του ο κατηγορούμενος: «Στο σπίτι μας, η Α. ένιωθε ελεύθερη και έκανε ό,τι ήθελε και έτσι προτιμούσε να περνάει όλο και περισσότερο χρόνο μαζί μας… Στη Γ’ Γυμνασίου ή Α’ Λυκείου, πήγε κάποια εκδρομή με το σχολείο της. Μετά από αρκετούς μήνες, μου ζήτησε να μεταφέρω τις φωτογραφίες από το κινητό της τηλέφωνο στον ηλεκτρονικό μου υπολογιστή, γιατί, όπως μου είχε αναφέρει, η μνήμη του ήταν γεμάτη από τις φωτογραφίες που είχε τραβήξει στην εκδρομή και σε άλλα μέρη… Ανάμεσα στις φωτογραφίες που είχε ήταν και μερικές της ίδιας και μιας φίλης της, όπου τα δύο κορίτσια ήταν σε διάφορες στάσεις, πότε με τα ρούχα τους και πότε χωρίς αυτά, με την Α. να είναι πάντα γυμνή, σε διάφορες στάσεις. Ήδη η Α. εκείνη την ημέρα μάς είχε ενημερώσει, δηλαδή εμένα και τη σύζυγό μου, ότι η μια κοπέλα τραβούσε φωτογραφίες στην άλλη. Η φίλη της που απεικονίζεται σε κάποιες φωτογραφίες είναι στην ίδια περίπου ηλικία με την Α. Θυμάμαι ότι εκείνη την ημέρα η σύζυγός μου, απευθυνόμενη στην Α., είχε πει χαριτολογώντας ότι αυτές τις φωτογραφίες δεν πρέπει να τις βλέπει ο θείος σου, αλλά η Α. απάντησε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, λέγοντάς μας “εγώ με εσάς μεγάλωσα”. Τη μεταφορά των φωτογραφιών από το iPhone στον ηλεκτρονικό υπολογιστή την πραγματοποίησε η ίδια… Για τις φωτογραφίες που τράβηξε με τη Δ., μου είπε να τις αποθηκεύσω στον υπολογιστή μου, ώστε κάποια στιγμή να της πάρει και να τις μεταφέρει στο νέο της κινητό τηλέφωνο που θα αγοράσει, και, αν δεν τις μεταφέρει, τότε να τις κρατήσω εγώ στο αρχείο του υπολογιστή μου… Το έτος 2009 ή 2010, ήρθε στο σπίτι μας και μου ζήτησε να τραβήξει ένα βιντεάκι ώστε να το δείξει στον φίλο της.

Της έδειξα τη λειτουργία της κάμερας από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή και αποχώρησα και η Α. κλείδωσε την πόρτα του δωματίου. Εγώ πήγα στο σαλόνι και μιλούσα στο κινητό μου τηλέφωνο… Εκείνη την ημέρα δεν μου έδειξε το βίντεο που τράβηξε, το οποίο η ίδια μετέφερε στο στικάκι που είχε, και έφυγε.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ