Μαγιορκίνης: 2.507 τα θετικά κρούσματα από τα self test – Τι είπε για την ινδική μετάλλαξη – ΒΙΝΤΕΟ

“Το σύνολο των θετικών που έχουν επιβεβαιωθεί με έλεγχο από επαγγελματία υγείας είναι 2.507, αριθμός ο οποίος αντιστοιχεί σε περισσότερο από 80% των θετικών ηλεκτρονικών δηλώσεων” ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής Ιατρικής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας.

“Περισσότερα από 2 εκατ. ατομικά διαγνωστικά τεστ έχουν διατεθεί σε πάνω από 1 εκατ. πολίτες, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται μαθητές, εκπαιδευτικοί, ιδιωτικοί υπάλληλοι και κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων” ανέφερε ο κ. Μαγιορκίνης.

Και συνέχισε “Περισσότερες από 1,3 εκατ. δηλώσεις έχουν περάσει την ηλεκτρονική πλατφόρμα. Το ποσοστό των ατόμων που προσέρχονται για έλεγχο από επαγγελματία υγείας για οποιοδήποτε λόγο εντός τριών ημερών μετά από σελφ τεστ, είναι εντός της αναμενόμενης κλίμακας, δηλαδή περίπου 1,2% επί του συνόλου των ηλεκτρονικών δηλώσεων”.

2.507 τα θετικά κρούσματα από τα self test

“Το σύνολο των θετικών που έχουν επιβεβαιωθεί με έλεγχο από επαγγελματία υγείας είναι 2.507, αριθμός ο οποίος αντιστοιχεί σε περισσότερο από 80% των θετικών ηλεκτρονικών δηλώσεων” ανέφερε ο κ. Μαγιορκίνης τονίζοντας πως επιβεβαιώθηκε για ακόμα μία φορά ότι η εξαιρετικά υψηλή εγκυρότητα των self test. “Η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες με τους υψηλότερους ρυθμούς εργαστηριακής διερεύνησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση” πρόσθεσε.

“Καθότι επανερχόμαστε στην κανονικότητα, αυτό να γίνει με απόλυτη ασφάλεια” κατέληξε ο κ. Μαγιορκίνης.

Μαγιορκίνης για ινδική μετάλλαξη: “Δεν έχουμε στοιχεία ότι πρόκειται για κάτι επικίνδυνο”

“Το στέλεχος που έχει ονομαστεί ως ινδική μετάλλαξη του κορονοϊού, φέρει δύο μεταλλάξεις (στις θέσεις 484 και 452). Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην κατάταξη των λεγόμενων «variant of interest», δηλαδή ακόμα κοιτάμε ποιο είναι το αποτέλεσμα αυτών των μεταλλάξεων όσον αφορά τη μεταδοτικότητα και την παθογένεια. Είναι κάτι που η παγκόσμια κοινότητα το παρακολουθεί και δεν έχουμε στοιχεία ότι πρόκειται για κάτι επικίνδυνο” δήλωσε ο κ. Μαγιορκινης, κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με το πρώτο κρούσμα της ινδικής μετάλλαξης του κορονοϊού στην χώρα μας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ